Ridzi: Cum mă pot acuza de plăți ilegale când nu apare semnătura mea?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ridzi
ridzi

Fostul ministru PDL Monica Iacob Ridzi consideră că a fost condamnată fără temei la cinci ani de închisoare cu executare, adăugând că prejudiciul la care se face referire în dosar nu există și că nu ministrul este cel care face atribuirea unor contracte către diverse societăți comerciale.

"Apreciez solutia pronuntata de instanta de fond ca fiind profund netemeinica in lumina probelor administrate de catre mine in cursul judecatii. Cum este posibil sa condamni un ministru pentru ca ar fi abuzat de functie si ca ar fi platit unor societati comerciale niste bani, in conditiile in care s-au depus documente in instanta din care reiese ca ministrul in functie nu a dispus aceste plati prin semnarea ordonantarilor de plata? Cum este posibil sa condamni pe cineva pentru abuz in functie facut cu intentie cat timp au fost martori si coinculpati care au spus (in interceptarile procurorilor), textual 'Deci, chestiunea este ca ea (Iacob-Ridzi Monica Maria- n.n.) NU stie ca s-a facut pe genunchi treaba ! Tu poti intelege chestia asta?! Ea nu stie cum s-a facut, ea stie ca s-a facut!'?", transmite Monica Iacob Ridzi, într-un comunicat de presă.

"Cum poate fi condamnat cineva pentru existenta unui prejudiciu despre care expertiza financiar-contabila dispusa de catre instanta a concluzionat ca nu exista?", continuă actualul membru al PPDD.

Fostul ministrul acuză mai multe nereguli în dosarul său, întrebându-se, printre aletele, cum poate fi condamnată o persoană pentru fals din moment ce respectiva nu a întocmit niciun document.

De asemenea, ea consideră că au existat şi alte nereguli în cadrul procesului. „Cum poate fi condamnat un ministru pentru atribuirea ilegala a unor contracte in contextul in care nu ministrul decide acest fapt, in contextul in care ANRMAP a consiliat MTS in legatura cu procedurile adoptate - atribuire directa - pentru ca, ulterior, printr-un raport, aceeasi institutie a statului sa aprecieze ca toate procedurile de achizitie au fost respectate? Cum poate fi condamnata o persoana pentru fals in conditiile in care aceasta nu a intocmit niciun document si, in plus, si-a delegat in scris prin ordin toate atributiile legate de organizarea propriu-zisa a evenimentelor? Cum poate fi condamnata o persoana pentru stergerea unor mailuri in conditiile in care exista declaratii ale unor martori si coinculpati care recunosc faptul ca o asemenea fapta nu s-a comis din dispozitia ei? Din pacate eu nu am un raspuns la toate aceste intrebari si nici la altele similare", concluzionează fostul ministru.

Ridzi încheie afirmând că va declara recurs împotriva acestei sentinţe, sperând ca instanţa superioară să se aplice asupra probelor din dosar.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, luni, la cinci ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fost ministru al Tineretului şi Sportului Monica a fost trimisă în judecată pentru fapte de abuz în serviciu şi infracţiuni informatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel