Data publicării:

Ridicarea imunității parlamentare a lui Eugen Pîrvulescu, în atenția Biroului permanent al Senatului

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Solicitarea de ridicare a imunității parlamentare a lui Eugen Pîrvulescu va fi repartizată, astăzi, de Biroul permanent al Senatului către Comisia juridică.

Citește și: Eugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost ridicat vineri dimineață de procurorii DNA. Ar fi ajutat un secretar de stat să aibă acces la informații clasificate

Biroul permanent al Senatului se reunește, miercuri, în format online, de la ora 13,00, pentru repartizarea către Comisia juridică a solicitării de ridicare a imunității parlamentare a lui Eugen Pîrvulescu.

Solicitarea, sosită marți la Senat, vizează încuviințarea de către plen a percheziției informatice pentru Eugen Pîrvulescu.

Ministrul Alina Gorghiu a trimis președintelui Senatului, marți, cererea de ridicare a imunității parlamentare în cazul lui Eugen Pîrvulescu.

Vinerea trecută, senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub urmărire penală și urmează să fie cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de instigare la cumpărare de influență.

Pârvulescu, Burcescu și alte două persoane, sub control judiciar

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu ziua de vineri, față de Eugen Pîrvulescu, la data faptei și în prezent senator în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de cumpărare de influență, Marian-Cătălin Burcescu, la data faptei director general la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență și față de alte două persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență.

Procurorii anticorupție notează în ordonanță că, în cursul anului 2022, persoana acuzată de trafic de influență, la instigarea lui Eugen Pîrvulescu și beneficiind de ajutorul celeilalte persoane inculpate și Marian-Cătălin Burcescu, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis persoanei acuzată de trafic de influență suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influență asupra unei alte persoane care deținea o funcție importantă în cadrul instituției desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate ORNISS în beneficiul martorului respectiv.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru trebuie să respecte o serie de obligații, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemați la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, menționează DNA, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel