Richard DeVos, fondatorul Amway și proprietarul Orlando Magic, a decedat
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Richard DeVos, proprietarul echipei Orlando Magic, a decedat
Richard DeVos, proprietarul echipei Orlando Magic, a decedat
Miliardarul american Richard DeVos, proprietarul echipei Orlando Magic, din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), a decedat joi, la vârsta de 92 de ani, transmite AFP. 

DeVos, fondatorul societăţii americane de vânzări directe Amway, achiziţionase clubul din Orlando în 1991 şi a văzut echipa jucând două finale NBA, în 1995 şi 2009, ambele pierdute, în faţa formaţiilor Houston Rockets, respectiv Los Angeles Lakers.

Generozitatea sa fără limite, modul său de a conducere stimulant şi entuziasmul său contagios nu vor fi uitate niciodată, a declarat directorul general al clubului Orlando Magic, Alex Martins. El era primul suporter al echipei noastre şi cel mai bun proprietar la care puteau spera suporterii lui Magic, a adăugat Martins.

Orlando Magic nu a mai participat la play-off-ul NBA din 2012, iar ultima serie din play-off a câştigat-o în 2010, an în care echipa condusă de Dwight Howard şi Vince Carter pierdea finala Conferinţei de Est cu 2-4 în faţa formaţiei Boston Celtics. În sezonul trecut, Orlando a terminat pe locul 14, penultimul din conferinţă, cu 25 de victorii şi 57 de înfrângeri, fapt care l-a costat postul pe antrenorul Frank Vogel, înlocuit cu Steve Clifford.

Motivul decesului

Purtătorul de cuvânt al familiei, Nick Wasmiller, spune că DeVos a murit la domiciliul său din vestul Michiganului din cauza complicațiilor cauzate de o infecție.

În 1949, el și prietenul Jay Van Andel au luat 49 $ și au investit suma modestă în producerea și vâzarea vitaminelor Nutrilite. Aceștia au devenit distribuitori independenți de vitamine și, ulterior, au folosit abordarea de vânzare individuală a companiei atunci când au început Amway, cu un produs de uz casnic de uz general.

Au inventat numele Amway ca o abreviere a "American Way". Timp de cinci decenii, Amway a devenit o corporație internațională de miliarde de dolari.

Amway nu a fost fără controverse. Comisia Federală pentru Comerț a acuzat în 1969 că societatea era o schemă ilegală piramidală, dar a decis după o anchetă de șase ani că nu a fost așa.

Vezi și: McCain, deces: Comunicat elogios, refuzat de Trump



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel