Rezultatele căutării monstrului din Loch Ness / „Zgomote misterioase“ și posibile observații ale celebrei fiare din apele lacului scoțian
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Cea mai mare vânătoare a monstrului din Loch Ness din ultima jumătate de secol a dus la mai multe rapoarte despre posibile observații. Evaluarea datelor va dura mult timp, au spus organizatorii.

Au fost înregistrate mai multe rapoarte despre posibile observații, la cea mai mare vânătoare a monstrului din Loch Ness din ultimele decenii, care s-a încheiat duminică în Scoția. Cu toate acestea, nu a fost găsită încă nicio dovadă concludentă a celebrei fiare din apele lacului scoțian, conform DW.

Potrivit liderului de proiect, Alan McKenna, acesta a primit o serie de videoclipuri și sfaturi de la oameni care au urmărit camere în direct care au filmat lacul din nordul Scoției.

Cu toate acestea, inventarierea datelor și căutarea dovezilor va dura mult timp, a spus el.

Cine a organizat vânătoarea?

Centrul Loch Ness a colaborat cu echipa de cercetare de voluntari Loch Ness Exploration pentru a organiza „The Quest”. Potrivit organizatorilor, vânătoarea de două zile a fost cea mai sistematică căutare din 1972 a monstrului cunoscut sub numele de „Nessie”.

Ei au spus că vor folosi echipamente de topografie care nu au fost încercate anterior pe lac, inclusiv drone termice. Un hidrofon a fost folosit și pentru a detecta semnalele acustice sub apă.

Voluntarii din întreaga lume s-au instalat în 17 locații în jurul lacului de unde să monitorizeze orice semne ale prezenței lui „Nessie”, în timp ce alții au urcat în bărci. Sute de împătimiți ai fenomenului au urmărit, de asemenea, au urmărit Loch Ness prin intermediul camerelor web.

McKenna și echipa sa au mers pe lac de mai multe ori și au scufundat un microfon subacvatic, numit hidrofon, în speranța de a rezolva misterul. În timpul unuia dintre testele de vineri, s-au auzit „zgomote ciudate”, a spus el. Cu toate acestea, o verificare în aceeași locație duminică nu a dezvăluit nimic.

Legendele cu privire la acest monstru au apărut încă din anul 565 d.Hr., când călugărul irlandez Sfântul Columba a scris o relatare despre creatura care a atacat un înotător.

În 2018, un studiu ADN realizat de un grup de cercetători nu a găsit nicio dovadă a vreunui animal mare în Loch Ness, detectând doar prezența a numeroase specii de anghile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel