Data publicării:

Rezultatele alegerilor din Rusia sunt o "invenție" și voturile au fost manipulate, afirmă un expert

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Callum Fraser, cercetător în domeniul securității rusești și eurasiatice la Royal United Services Institute, a declarat că cifrele care arată un sprijin majoritar pentru Vladimir Putin sunt o "invenție totală".    

Cifrele care arată un sprijin majoritar pentru Vladimir Putin sunt o "invenție totală" și arată că voturile au fost manipulate în timpul alegerilor, a declarat un expert occidental.

Callum Fraser, cercetător în domeniul securității rusești și eurasiatice la Royal United Services Institute, a declarat că votul din străinătate, în comparație cu cel intern, "demonstrează amploarea manipulării voturilor care a avut loc în Rusia".

El a spus că sondajele la ieșirea de la urne pentru alegătorii din afara Rusiei au arătat că Vladislav Davankov a obținut majoritatea voturilor.

"Rezultatele așteptate, care arată un sprijin de 89% pentru Putin și o prezență la vot de 80%, sunt o invenție absolută. Unele surse sugerează că Putin a obținut în jur de 55% din voturile interne", a declarat el.

Fraser a mai spus că introducerea votului electronic pentru alegerile din acest an este "probabil una dintre cele mai mari surse de fraudă electorală".

"Dovezi ale unei activități suspecte de vot electronic au fost deja observate vineri"

Sistemele electronice înseamnă că nu există nicio modalitate de a verifica buletinele de vot, în timp ce datele brute ale rezultatelor nu sunt disponibile. Firma legată de sistem are, de asemenea, "legături strânse" cu statul rus, a spus el.

"Dovezi ale unei activități suspecte de vot electronic au fost deja observate vineri, unele regiuni de extremă est, cum ar fi Kamchatka, ajungând la o prezență la vot de 80% la sfârșitul primei zile", a declarat Fraser.

Oamenii din părțile ocupate ale Ucrainei au fost forțați să voteze "literalmente sub amenințarea armelor", ceea ce arată că alegerile au implicat forme de manipulare atât evidente, cât și mai subtile, a precizat el.

Unii și-au manifestat rezistența față de alegeri prin încercări de a strica buletinele de vot și de a ataca secțiile de votare, în timp ce la protestul de la "Amiază împotriva lui Putin" a existat o "prezență semnificativă".

Dar un "dezechilibru" în demonstrații între rușii din țară și cei din străinătate evidențiază îngrijorarea că Moscova "reușește să îi constrângă pe ruși să se supună autorității lui Putin" și, de asemenea, a alungat o mare parte din opoziția liberală din Rusia, a declarat Fraser, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel