Rezultate vot DIASPORA: PSD a pierdut în Rusia, Coreea de Nord şi China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PSD a primit, duminică, la alegerile parlamentare, între 10 și 10,5% din voturile diasporei, conform rezultatelor provizorii oferite de Biroul Electoral Central. Partidul condus de Liviu Dragnea a câștigat în Siria, India, Israel, Palestina și Iordania, însă a pierdut în China și în Rusia, iar în Coreea de Nord nu a obținut niciun vot.

În străinătate, și-au exprimat dreptul la vot, duminică, 106.038 de români, iar USR şi PNL au obţinut peste 25% din voturi, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, scrie romaniatv.net.

PSD a obținut o victorie categorică în Afganistan, acolo unde sunt militari români dislocați: 138 de voturi pentru social-democrați, 121 - PNL si 89 pentru USR.

În Iordania, PSD a obținut 24 de voturi, fața de cele 21 ale liberalilor și 9 ale USR, iar în India PSD a câștigat cu doar 6 voturi, față de cele 4 ale PNL și 2 ale USR, în timp ce în Israel, PSD și-a adjudecat 96 de voturi, USR 79 și PNL 65. În Palestina, PSD a luat 5 voturi, față de 2 ale PNL și 2 ale USR, iar în Siria, social-democrații au obținut 7 voturi, USR 4, PNL 2.

În Rusia, PSD a pierdut, obținând doar 27 de voturi, față de cele 30 ale USR, iar în Coreea de Nord nu a obținut niciun vot, 4 mergând catre USR, 2 câtre PNL și 2 catre PRU. În China, PSD a obținut doar 26 de voturi, USR, 63, iar PNL 16. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel