Rezultate spectaculoase în Sănătate. Produse care vindecă boli grave
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Speranţa de viaţă, indicatorul care arată starea de sănătate a populaţiei unei ţări, este o preocupare constantă a specialiştilor, care avertizează asupra faptului că guvernele trebuie să îşi facă planuri pentru creşterea speranţei de viaţă.   

România are un decalaj de circa 10 ani la speranţa de viaţă faţă de alte state din Uniunea Europeană.

Invitat la DC News, Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a vorbit despre acest subiect. 

[citeste si]

"România, din păcate, se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește speranța de viață la naștere. Decalajele între România și țările care sunt în vârful piramidei este de circa 10 ani. Avem în continuare de recuperat un decalaj semnificativ și, un rol esențial în recuperea sa se poate face printr-un acces mai bun al pacienților la medicamente. Medicamentele inovatoare salează vieți, au rezultate spectaculoase. Ceea ce are industria farmaceutică inovativă pregătit pentru lansare este spectaculos. Sunt produse care vindecă anumite maladii sau ameliorează foarte mult starea pacienților afectați de boli extrem de grave, ajutându-i să aibă o viață normală chiar și în cazul bolilor cronice", a spus Dan Zaharescu la interviurile DC News.

Răspunsul integral după minutul 8:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel