REZULTATE REFERENDUM 2019 pe regiuni
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 21 mai 2019, 19:30
WhatsApp
Vot alegeri 2019
REZULTATE REFERENDUM 2019 pe regiuni  DCNews  a realizat un sondaj cu privire la prezența la referendum și felul în care vor vota cei ce vor merge să voteze la referendumul pe justiție inițiat de către președintele Klaus Iohannis. 

REZULTATE REFERENDUM 2019 pe regiuni Potrivit rezultatele sondajului DCNews pe regiuni, cei mai mulți nu votează. Procentul celor ce nu voteză este mai mare în Muntenia și Moldova. Diferența de procente se regăsește în Transilvania în varianta ”DA”. În jur de 22% votează ”NU” și peste 31% votează ”DA”. 

(w670)

REZULTATE REFERENDUM 2019 pe regiuni  Legea 3/2000, cu modificările intrate în vigoare în iulie 2018, precizează, la articolul 5, următoarele:

(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

G Ad:

(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Cu alte cuvinte, pentru a fi cvorum, e necesar ca prezența la votul pentru referendum să fie de 30% din numărul total de alegători. Pentru ca referendumul să fie validat, e nevoie de cel puțin 25% opțiuni valabil exprimate, adică 25% ”DA”, din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro