România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 15 sep, 23:44
Rezultate bune pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, ediția a XXIV-a
Elevii români de pe ambele maluri ale Prutului au obținut rezultate bune la Olimpiada Blacanică de Matamaatică pentru Juniori.

Mai mulți elevi din România și  Republica Moldova au obținut medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, ediția a XXIV-a.

Echipa din România s-a ales cu trei medalii de aur, două de argint și una de bronz, iar cea din Republica Moldova a câștigat trei medalii de bronz.

România a fost reprezentată de o echipă formată din șase membri: Anghel David-Andrei, Constantinescu Iustinian-Cristian, Iosifescu Dinu-Alexandru, Dragomirescu Robert, Turbincă Gabriel și Pană Luca. Aceasta a fost condusă de profesorii Eckstein Andrei-Alex (Leader) și Mîinea Marius (Deputy Leader), ajutați de profesorul Aramă Dănuț (Observer).

 

Și echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase elevi și trei profesori. Cinci dintre participanți sunt elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” și unul de la Liceul „Da Vinci”. Cei trei medaliați sunt: Babuc Constantin, Jechiu Leonard și Iordachi Bianca, elevi la „Orizont”.

 

Din cauza pandemiei, Olimpiada s-a desfășurat online

 

În acest an, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori s-a desfășurat online, în perioada 9 – 13 septembrie, și a fost organizată de Societatea de Matematică a țărilor Sud-Est Europene. La acest concurs au participat 108 elevi din 18 țări ale lumii, potrivit InfoPrut.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro