Data publicării:

Rezultate BAC 2020. Adevărul pe care nu-l recunoaște nimeni. Prof. Pânișoară: Sunt LĂSAȚI ÎN URMĂ!

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Pânișoară dă cărțile pe față. De ce pierdem peste o treime din elevi în urma examenului de Bacalaureat. 

Alegeri prezidentiale 2024

Rezultatele la Bacalaureat vin să sublinieze, încă o dată, că România pierde anual o treime din elevii săi. Anul acesta, sunt aproape 40% care nu au reușit să ia BAC-ul. Vorbim despre anul cu cea mai mică promovabilitate din ultimii șase ani. Unde se pierd elevii, cine îi pierde? 

”Este un eșec în viața copilului în cauză care nu se regăsește în lista de priorități, de dezvoltate a societății. Atunci, eu cred că primul lucru de la care ar trebui să pornim este să ne gândim, un pic, cum să-i motivăm pe copiii aceștia. Acești copii au intrat la acele licee pe baza unei Evaluări Naționale. Ei n-au intrat la liceu pentru că și-au dorit părinții și au spus, ok, să mergem la liceul X din centrul Capitalei, au bifat o listă și a doua zi au fost la liceu. Nu! Acei copii au luat niște note la Evaluarea Națională, pe baza acelor note s-au putut înscrie la acel liceu, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere al intrării, ei au fost ok. Poate nu aveau motivația, poate nu aveau deschiderea, dar se puteau reformata, se puteau găsi căi alternative de dezvoltare. Bacalaureatul este, totuși, un examen care ar trebui să fie accesibil pentru toată lumea, nu este un examen de ierarhizare, ci arată un anumit nivel sau un standard de cunoștințe. Dacă facem o pregătire serioasă a tuturor copiilor din România, vă garantez că ar trebui, în condiții normale, să ia toată lumea note foarte mari. Deci eu cred că pe unii dintre copii îi pierdem pe drum, pentru că unii își pierd motivația, la unii apar părinții, la alții apar profesori care sunt nocivi, trebuie să recunoaștem că sunt și aceștia, sau nimeresc într-o clasă în care presiunea celorlalți care sunt foarte buni, minunați, extraordinari, pentru că societatea românească este atât de axată pe competiție, încât mulți copii rămân în urmă pentru că sunt, pur și simplu, lăsați în urmă.” a spus prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Pânișoară, în interviul DCNEWS. 

Vezi mai mult în video. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel