Rezultate alegeri SUA 2022: Midterms, situația momentului. Meciul se joacă pentru Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Cursa pentru controlul Congresului este strânsă. 

1. Sursa foto... (alegeri_49559700.jpg)

Sursa: Reuters

Potrivit primelor rezultate, republicanii se îndreaptă spre obținerea majorității în Camera Reprezentanților, însă lupta pentru camera inferioară și pentru Senat rămâne în continuare foarte strânsă. Primele rezultate parțiale arată un avantaj pentru republicani la Cameră și egalitate în Senat.

În joc sunt toate cele 435 de mandate de la Cameră și 35 din cele 100 de la Senat. Votul s-a încheiat pe tot cuprinsul țării. Numărătoarea este în toi și au apărut deja rezultate parțiale în mai multe state.


CNN LIVE: Mai mult de două treimi dintre alegătorii pentru candidații Camerei nu doresc ca  președintele Joe Biden  să candideze pentru realegere în 2024, potrivit rezultatelor timpurii ale sondajului național. 

NBC News: Democrații câștigă curse cheie din Pennsylvania, republicanii ocupă un loc în Senatul Ohio.

Cele mai recente știri 

Concluzii cheie după alegerile din SUA

Bătălia pentru controlul  Congresului: democrații au năruit speranțele republicanilor pentru un val roșu al victoriei acestora.

Republicanii au început noaptea cu o dezamăgire în Florida, unde guvernatorul Ron DeSantis a câștigat regiuni puternic latino, istoric democrate, în drum spre o victorie fulgerătoare care ar putea servi drept rampă de lansare pentru o cursă prezidențială în 2024.

Dar în orele care au urmat, democrații au ripostat. În Pennsylvania, Lt.Guvernatorul democrat John Fetterman l-a învins pe republicanul Mehmet Oz pentru scaunul senatorului republican în retragere Pat Toomey.

Între timp, bătălia pentru majoritatea Camerei – una care i-a favorizat pe republicani, care se așteptau să beneficieze de o inflație ridicată, tendințe istorice și noi linii de district prietenoase după redistribuirea districtului din 2021 – rămâne neîncetată.

 

Victorii confrmate pentru democrați

Deputatul democrat Angie Craig, un deputat în exercițiu al Camerei, l-a învins pe rivalul republican Tyler Kistner în districtul competitiv al 2-lea al Congresului din Minnesota.

Reprezentantul democrat Matt Cartwright își va păstra locul în districtul 8 al Congresului din Pennsylvania, învingându-l pe republicanul Jim Bognet la cele doua alegeri generale consecutive. 

Democratul Wiley Nickel l-a învins pe republicanul Bo Hines într-o cursă competitivă pentru Casa Carolina de Nord pentru districtul 13 al Congresului.

Exit polls: alegătorii care au apreciat ”onestitatea și integritatea” l-au favorizat pe democratul Fetterman

Alegătorii din Pennsylvania care au apreciat cel mai mult ”onestitatea și integritatea” în candidatul lor la Senat l-au favorizat pe democratul  John Fetterman  în detrimentul republicanului Mehmet Oz, potrivit primelor rezultate ale sondajului de ieșire din Pennsylvania realizat pentru CNN și alte rețele de știri de Edison Research.

Fetterman a câștigat, de asemenea, printre alegătorii care au spus că își doresc un candidat căruia îi pasă de oameni ca ei, în timp ce Oz a câștigat în rândul blocului mai mic de alegători care au dat prioritate unui candidat care să-și împărtășească valorile.

Nancy Pelosi a câștigat un nou mandat în Camera Reprezentanților

Potrivit CNN, președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a fost realeasă în funcție, învingându-l astfel pe adversarul republican, John Denis.

Guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer câștigă candidatura pentru realegere 

Guvernatorul Michigan Gretchen Whitmer a câștigat realegerea, potrivit CNN, învingându-l pe rivalul republican Tudor Dixon într-unul dintre cele mai importante state politice ale națiunii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel