Rezultate alegeri Moldova. Traian Băsescu: Privesc cu optimism
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian Băsescu, fostul Președinte al României, a declarat pe pagina sa de Facebook că privește cu optimism rezultatul alegerilor din Republica Moldova, chiar dacă preferata sa, Maia Sandu, a pierdut cursa prezidențială. 48% din populația Republicii Moldova a votat pro-Europa și astfel pro România.

Devenit oficial cetățean al Republicii Moldova, Traian Băsescu a declarat că este nevoie ca moldovenii din România să fie susținuți în continuare și astfel vom fi mai aproape de unire.

"Privesc cu optimism spre R.Moldova
Maia Sandu a pierdut cursa prezidenţială. Sabotată masiv de presa pro-rusă, lovită cu laşitate de biserica ortodoxă rusă, trădată de Partidul Democrat condus de Marian Lupu şi oligarhul Plahotniuc, cu votanţi aduşi organizat şi ilegal din Transnistria, lovită crunt de lipsa buletinelor de vot la secţiile de votare din Europa, Maia Sandu avea şanse minime să câştige.
Dar scorul obţinut de Maia Sandu ne dă o certitudine şi anume aceea că 48 la sută din populaţia Republicii Moldova este pro-europeană şi pro România. Asta înseamnă că trebuie să continuăm politica de apropiere a moldovenilor de România, adică să continuăm a acorda anual cele 5 000 burse pentru tinerii moldoveni şi să accelerăm rezolvarea dosarelor de acordare a cetăţeniei române pentru cei care solicită acest lucru. Dacă vom continua aceste două programe cu certitudine în 5, 6 ani vom putea vorbi despre UNIRE. Până atunci trebuie să continuăm s-o construim.
Să ne gândim că în 2005 doar 3 la sută din cetăţenii Republicii Moldova erau unionişti şi doar câteva procente mai mult erau pro-europeni. Progresul este fantastic şi prin acest vot a devenit o certitudine.", a scris pe Facebook fostul Președinte al României, Traian Băsescu, devenit oficial cetățean al Republicii Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel