Rezoluție stat de drept România – Comisia LIBE. Zoană: Să ne unim!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Gabriela Zoana
Gabriela Zoana
Europarlamentarul Gabriela Zoană face apel la unitate națională.

„Ne aflăm cu toții în fața unui moment extrem de important ce va avea loc în această lună în Parlamentul European, supunerea la vot a rezoluției „The rule of law in Romania", miercuri, 14 Noiembrie, inițiată în urma sesizărilor venite din partea unor europarlamentari români care, din nefericire, nu au înțeles că din dorința de a acumula capital electoral național au făcut un rău imens propriei țări. În acest context politic european extrem de important, fac un apel la unitate națională, unitate care este mai mult decât necesară în cazul unui asemenea demers în plen.Îmi exprim speranța că toți colegii mei europarlamentari români vor vota pentru binele țării noastre, iar politicienii din țară, atât cei care fac parte din arcul Puterii, cât și membrii partidelor de Opoziție, vor înțelege însemnătatea momentului și vor conștientiza faptul că acum nu mai este vorba de un joc politic, ci de România”, a transmis Gabriela Zoană, europarlamentar PSD.

„Prestația excelentă a premierului României, doamna Viorica Dăncilă, în timpul audierilor, intervențiile noastre din plenul Parlamentului European în timpul dezbaterilor care s-au purtat atât la Bruxelles, cât și la Strasbourg, în luna Octombrie, în plen sau în comisia LIBE, dar și discursul Președintelui României în plenul Parlamentului European, au reușit să prezinte situația din România într-un mod obiectiv, nedistorsionat. Putem spune că în acest moment europarlamentarii din toate țările membre au o imagine adecvată a ceea ce s-a întâmplat de fapt în țara noastră, atât în timpul protestelor din luna August, cât și în ceea ce privește procesul armonizării legilor justiției cu deciziile Curții Constituționale.

Mâine, 07 Noiembrie, rezoluția cu privire la statul de drept în România va fi discutată în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European (LIBE). Să ne unim cu toții pentru țara noastră!

Deși este extrem de regretabilă inițierea unui asemenea demers împotriva României, mai ales înainte de preluarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene și mai ales de către eurodeputați români, consider că este momentul să conștientizăm importanța coalizării tuturor forțelor politice înainte de momentul votului din plenul Parlamentului European.

Doar așa vom arăta cu toții, europarlamentari ai Puterii, ai Opoziției sau europarlamentari independenți, că am fost trimiși la Bruxelles de către o singură țară, iar interesele noastre coincid cu cele ale României”, a afirmat Gabriela Zoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel