Rezoluţie PE împotriva României. Buşoi, gest de remarcat. Singurul care a procedat corect
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
În timp ce europarlamentarii PNL, alături de Monica Macovei, au votat pentru rezoluţia Parlamentului European împotriva României, Cristian Buşoi a făcut un gest care nu a fost remarcat dar care merită menţionat şi apreciat. 

Din motive pe care nu le-a comunicat, Cristian Buşoi a absentat, ieri, de la şedinţa Parlamentului European în care a fost votată rezoluţia împotriva României. Indiferent cum ar explica acest gest, cert este că a fost un mod elegant de a evita un vot împotriva ţării noastre, în ceea ce priveşte rezoluţia care a vizat România şi pe care toţi ceilalţi europarlamentari români au votat-o. 

O decizie a europarlamentarilor liberali care a venit chiar dacă în interiorul BEX PNL s-a discutat ca aceştia să nu voteze rezoluţia, deputatul PNL Gigel Ştirbu anunţând, la acel moment, că va propune în şedinta BEX al partidului, ca europarlamentarii PNL să nu voteze rezoluţia din Parlamentul European privind statul de drept în România, deoarece ţara noastră nu trebuie să piardă fonduri europene din această cauză.

Cristian Buşoi a ales cea mai bună soluţie, pentru că, altfel, orice altă variantă i-ar fi dăunat: dacă ar fi votat pentru ar fi fost ţinta criticilor venite din partea celor care au acuzat faptul că votul europarlamentarilor PNL a fost şi împotriva României şi nu numai împotriva a guvernării PSD-ALDE, iar dacă ar fi votat împotrivă ar fi fost ţinta criticilor venite din propriul partid. 

Cum au votat europarlamentarii PNL

Potrivit listei finale a voturilor nominale, eurodeputaţii români din grupul PPE Daniel Buda, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan, Cristian Dan Preda, Mihai Ţurcanu, Traian Ungureanu, Adina Vălean şi Theodor Stolojan sunt printre cei care au votat în favoarea rezoluţiei, la fel ca fostul ministru al justiţiei Monica Macovei, membră a grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel