Data publicării:
REZERVARE Booking. ATENȚIE în vacanțe! Mișcări la care trebuie să fiți cu băgare de seamă
Pentru că mai este un pic până vine primăvara în adevăratul sens al cuvântului și încep vacanțele, ne-am gândit să vă vorbim astăzi despre experiența noastră cu Booking.
Cu ajutorul acestui serviciu, puteți găsi un loc de cazare aparent mult mai ușor, pentru că puteți vedea, în timp real, dacă la pensiunea pe care ați ales-o dumneavoastră mai sunt camere libere spre deosebire de Turist.info, unde nu aflați acest lucru decât dacă sunați la numărul afișat pe site.
Așadar, care sunt problemele cu Booking?
În primul rând, tarifele pentru o cameră sunt mai mari decât în mod obișnuit. Un loc găsit pe Booking va fi - de cele mai multe ori - cu câteva zeci de lei mai scump decât același loc, dar afișat pe Turist.info sau alt site. Este ușor de înțeles de ce. Booking este accesat, de cele mai multe ori, de străinii care vin în România decât de români. Așadar, prețurile sunt mai piperate.
Dacă nu ajungeți la destinație până la ora afișată de respectiva pensiune unde doriți să vă cazați, proprietarul poate da camera rezervată de dumneavoastră altcuiva. Are acest drept, dat fiind faptul că ora de Check-in este afișată. Așadar, trebuie să verificați și acest aspect.
De asemenea, multe oferte de pe Booking vă solicită un avans, dar paradoxal nu vi se cer datele de pe card, motiv pentru care aici apare o fractură de logică.
Partea bună
Dacă ajungeți la pensiune și, dintr-un motiv sau altul, camera nu mai este disponibilă, puteți apela la numărul afișat de Booking, pe site, unde veți găsi o persoană care se angajează să vă ajute în găsirea altui loc pentru cazare. Astfel, vacanța dumneavoastră nu va fi stricată!
"Mișcări românești"
Unii proprietari de pensiuni, care au încredere în clienții lor, fac fel de fel de mișcări pentru a-i ajuta pe vizitatori. De exemplu, au diferite înțelegeri în sensul în care anunță la Booking că musafirii, deși ei sunt cazați în pensiune, nu s-au mai prezentat și iau un tarif mult mai mic. Nu știu exact cum este procedeul, dar se mai întâmplă printre turiști. Sau mai este și o altă tactică - oamenii verifică disponibilitatea camerelor pe Booking, apoi încearcă să sune direct la proprietar, care, evident, pe alte site-uri dedicate turismului, are numărul afișat direct, și încearcă să obțină un preț mai mic pentru cazare. Această metodă nu știm dacă funcționează, dar mulți o încearcă.
În altă ordine de idei, atunci când vrei o cazare rapidă și nu ai timp să dai telefoane peste telefoane, este de preferat să plătești mai mult, dar să îți rezervi o cameră în doar câteva minute. Și da, în acest sens, Booking te ajută. Nu în ultimul rând, pe Booking găsești gazde ceva mai primitoare decât pe alte site-uri.
Dumneavoastră ce experiențe aveți cu Booking sau alte platforme dedicate turismului?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News