Data publicării:
Revoluție în studiile pe medicamente. Dr. Adrian Streinu-Cercel: A fost inclusiv pe teritoriul României
Dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Senatului României, anunță o revoluție în medicină. Află în articol despre ce este vorba.
Dr. Adrian Streinu-Cercel, cercetător român, membru al Academiei de Științe Medicale, dar și preşedinte al Comisiei pentru Sănătate a Senatului României, a anunțat în cadrul dezbaterii "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate", organizată de DC MEDIA GROUP, o revoluție în domeniul studiilor clinice.
Dr. Adrian Streinu-Cercel: Această revoluție a fost inclusiv pe teritoriul României
"În studiile clinice în momentul de față s-a întâmplat o revoluție și această revoluție a fost inclusiv pe teritoriul României pentru că s-a dat un termen celor care trebuie să autorizeze aceste studii clinice, de maximum 30 de zile până la soluționarea unei solicitări. Așa se face că în momentul de față la ANMDM nu mai avem întârzieri în avizarea acestor studii. Când sunt rejectate, sunt rejectate pe bună dreptate și acolo nu încap astfel de discuții. dar în momentul de față, zic eu că lucrurile cam cum ar trebui să se desfășoare în mod constant și mai mult decât atât, vedem că sunt o serie de investigatori principali care își lărgesc baza de cercetare, respectiv baza de medici care doresc să facă astfel de studii și nu în ultimul rând și infrastructura de cercetare pentru că trebuie o infrastructură foarte serioasă.
EMA și CDC, vizite și controale în România
Documentele rezultate în urma cercetărilor trebuiesc foarte bine analizate și stocate pe o perioadă lungă de timp. Mai sunt și vizite din partea autorităților, cum ar fi din partea EMA sau din partea CDC, și noi, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" am avut o astfel de vizită pe un studiu. Era vorba despre un studiu despre infecția cu virus hepatic B și D. Am ieșit cât se poate de bine cu un 10+, ceea ce demonstrează că lucrurile se pot face cu seriozitate și cu aplicare, mai ales că sunt, evident, în beneficiul pacienților.
Să știți că niciun investigator principal nu se apucă să facă un studiu dacă nu este convins că molecula pe care urmează să o folosească ca medicament de studiu, nu este o moleculă serioasă, nu este o moleculă sigură din punct de vedere al posibilelor reacții adverse la nivelul pacientului și, evident, că are și un potențial benefic pentru pacientul respectiv", a declarat medicul în cadrul dezbaterii "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate".
S-a votat în Senat. Mutare importantă pentru românii care nu au asigurare de sănătate
Totodată, dr. Adrian Streinu Cercel, senator PSD, preşedintele Comisiei pentru Sănătate, a venit cu o veste bună în cadrul dezbaterii Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie și sănătate, organizată de DC MEDIA GROUP.
"La nivelul Senatului s-a votat şi s-a legiferat că persoanele care sunt neasigurate, şi ar trebui să beneficieze de programe de sănătate din România, vor beneficia de aceleaşi acte medicale şi terapii ca cei asiguraţi. Dacă nu vom face aşa, aceşti pacienţi vor reprezenta un pol care vor transmite mai departe infecţii", a declarat Adrian Streinu-Cercel în cadrul dezbaterii. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News