Urmărește emisiunea live
REVOLUŢIE în comerţul online european. Victor Negrescu, anunţ de la Bruxelles
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Europarlamentarul social democrat Victor Negrescu a anunţat că la nivelul Comisiei Europene se lucrează la un pachet legislativ care va revoluţiona comerţul online în Europa. 

"E important să punem toate cercetările într-un context european, pentru că au relevanţă. UE a venit cu o serie de regulamente menite să reglementeze ceea ce ţine de zona online şi comercială, de la drepturi de autor până la foruri de reglementare ale pieţii interne. 

Aş face referire la regulamentul privind serviciul de livrare transfrontalieră de colete. Este un regulament care a fost deja aprobat, un regulament care se află în prezent în discuţii pentru o evoluţie suplimentară. Acest tip de regulament merge în mai multe direcţii esenţiale. Vorbim de aplicarea unor reguli în aşa fel încât furnizorii sau beneficiarii de servicii de livrare de colete să aibă acces egal la astfel de facilităţi. Vorbim de transparenţă, lucru esenţial pentru zona de comerţ online. 

Mai avem un document la care se lucrează, pachetul legislativ pentru serviciile digitale, una dintre priorităţile actualei Comisii Europene. Acest pachet urmează să revizuiască directiva privind comerţul electronic din 2000. Această propunere este la nivel de consultare publică şi avem deja primele drafturi şi o negociere intensă pe amendamente, câteva sute de altfel. Acest document va schimba piaţa comerţului electronic la nivel european, pentru că propune un nou cadru legislativ şi poate să stabilească noi metode pentru comerţul online, cu definirea clară a rolurilor, procedurilor şi responsabilităţilor. În sensul acesta, sunt câteva probleme la care documentul caută să răspundă. Va răspunde la problemele fragmentării pieţii interne şi la nevoia de cooperare transfrontalieră. Apar şi elemente ce împing actorii relevanţi din domeniu să coopereze mai mult, să profite mai mult de mecanismele europene de cooperare. Apar şi metode de sancţionare la nivel european a jucătorilor care nu respectă regulile din online.", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu cu ocazia Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, în cadrul unei dezbateri online organizate de Asociaţia Română a Magazinelor Online.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel