Data actualizării:
Data publicării:

Revolta unui sindicalist din Poliție în cazul Vlad Pascu: ”Cum să-l cercetezi pe nemernic pentru ucidere din culpă?”. Dar să-l lași să circule fără RCA și drogat e bine? ”Șpagagii ori...”

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram Vlad Pascu
Foto: Instagram Vlad Pascu
Bogdan Bănică, Președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, critică încadrarea faptelor în cazul accidentului de la 2 Mai, unde doi tineri şi-au pierdut viaţa după ce un şofer drogat i-a lovit cu maşina. 

"Ticălosul ăsta mic este Vlad Pascu, are 19 ani și acum câteva luni părinții (cinste lor) i-au cumpărat un Mercedes de peste 100.000 de euro.

În zorii zilei, drogat fiind cu un cocktail de cocaină, amfetamină și metamfetamină, a pierdut controlul bolidului și a intrat în plin într-un grup de tineri ce veniseră pe litoral să-și petreacă vacanța. Doi dintre aceștia se vor întoarce în coșciuge acasă. Nevinovați.

Cum să-l cercetezi pe nemernic pentru ucidere din culpă? Ucidere din culpă e atunci când doamne-ferește îți explodează cauciucul și ieși în decor, nu când te sui spart la volan și te joci popice cu viețile nevinovaților!

"Drogurile sunt viața mea", scrie pe tricoul criminalului. Pentru că nu este altceva decât un criminal nenorocit și sper să fie condamnat așa cum merită, pentru OMOR și NU pentru ucidere din culpă.

Milă mi-e de familiile copiillor ce vor intra în pământ înainte de vreme, milă nu-mi poate fi de un criminal! NEMERNICULE!", a scris Bogdan Bănică pe pagina sa de Facebook. 

Poliţistul, însă, nu spune nimic despre colegii săi de la Constanţa, care cu doar câteva ore înainte de tragicul accident l-au prins pe Vlad Pascu cu droguri în maşină, dar nici nu l-au testat pentru substanţe interzise, nici nu l-au reţinut prea mult. 

Amintim că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat trimiterea Corpului de Control la IPJ Constanţa, după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia Vlad Pascu a fost oprit de poliţişti în trafic şi chiar dus la secţie în noaptea dinaintea accidentului din 2 Mai. Deşi în maşina sa au fost găsite droguri, Vlad Pascu nu a fost testat şi chiar a fost lăsat să plece cu maşina. 

CITEŞTE ŞI Răsturnare de situație cu accidentul de la 2 Mai. Cu o oră înainte de accident, Vlad Pascu a fost la sediul Poliției, pentru că se găsiseră droguri asupra sa, dar nu a fost testat

Avocata lui Vlad Pascu, acuzată că a minţit. Şi poliţiştii din Constanţa au fost luaţi la ţintă

Răzvan Zamfir, realizator al emisiunii "Bună, România", de la B1TV, critică şi declaraţiile făcute de avocata lui Vlad Pascu. 

"A apărut o doamnă, avocat al tânărului respectiv. Ne-a anunţat că e depresiv, şi că nu are mare tangenţă cu drogurile, că întâmplător i le-a pasat un amic. Doamna avocat a minţit, pentru că tânărul a avut un dosar instrumentat de DIICOT pe droguri, închis la începutul anului ăsta. Ori nu a ştiut, ori a minţit intenţionat. Ori nu s-a documentat, şi a minţit în necunoştinţă de cauză, ori a fost în cunoştinţă de cauză. Doamna este sora subprefectului PSD de la Constanţa şi avocata PSD, organizaţia municipală şi judeţeană. 

Eu ştiu că judeţul Constanţa este impresionant, inclusiv din punct de vedere al puterii financiare. Sunt mulţi avocaţi în Constanţa, nu ne referim la un cătun uitat de lume, unde din greşeală a ajuns un avocat şi toată lumea îl foloseşte", a declarat Răzvan Zamfir. 

Răzvan Zamfir a vorbit şi despre agenţii care l-au oprit pe Vlad Pascu înainte de tragicul accident. 

"Ori sunt nişte şpagagii poliţiştii care l-au oprit, ori sunt de o incompetenţă sinistră, dar criminală la propriu. Maşina aia nu trebuia să fie pe carosabil. Că el drogat nu putea să îi calce în picioare pe tinerii ăia. I-a călcat cu maşina", a punctat Răzvan Zamfir, cu trimitere la faptul că Vlad Pascu nu avea RCA pentru maşina condusă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel