O profesoară din Cluj a arătat în ce condiții e nevoită să predea. „Am amenajat sala din banii mei. Nu m-am gândit la familia mea!” / FOTO
Autor: Valentina Miu | Publicat pe: 28 mai 2023, 10:10
WhatsApp
Foto: Facebook Mihaela Ciupei
Foto: Facebook Mihaela Ciupei
Sătulă de condițiile în care este nevoită să predea, Mihaela Ciupei, profesoară la o școală aflată în apropiere de Cluj-Napoca, a decis să amenajeze singură sala de curs pentru elevi, din proprii bani.

Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu clădirea în care sunt nevoiți să învețe cei mici. Deși unitatea de învățământ în care predă este într-o stare deplorabilă - pereți scorojiți, toalete insalubre, scări sparte, săli de clasă în condiții dezastruoase - profesoara Mihaela Ciupei a renovat singură o clasă pentru elevi, din bugetul personal.

Profesoara s-a revoltat într-o postare pe rețelele sociale, îndreptându-și criticile către premierul Nicolae Ciucă.

„Rușine să vă fie!”

„Am stat în umbră până acum, dar nu mai pot! Așa arată școala mea, domnule Ciucă, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca! Și da, domnule Ciucă, am avut 10 la licență, disertație și definitivat. Nu sunt bani de reparații! Am înțeles, acum, că nu sunt bani nici de salarii!

Mi-am amenajat sala pe banii mei și merg cu drag la școală! M-aș fi gândit cu bucurie că, dacă mai urcau salariile, voi mai putea face rost de câte ceva pentru școală!

Nu, nu m-am gândit la familia mea, pentru că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat până acum și nu suntem muritori de foame, cu toate că suntem profesori! Nu sunt bani, domnule Ciucă, de unde să fie? Unde ați mai văzut atâta ură împotriva profesorilor? Ceea ce cer colegii mei de breaslă e mai mult decât pertinent! Rușine să vă fie! Nu sunt bani, domnule Ciucă, și nici nu vor fi vreodată pentru educația copiilor noștri! Apropo, aveți copii? Dar doamna Deca are copii? Dar domnul președinte are copii? Rămâneți în bula voastră din Parlament, cu tot cu neamurile și pilele domniilor voastre!”, a transmis Mihaela Ciupei pe pagina sa de Facebook.

Ce comentarii a stârnit postarea

„De acord cu cele relatate. Nu sunt bani, banii merg pe salariile și pensiile speciale, la parlamentari. Sănătatea și învățământul la Sfântul Așteaptă. Rușine politicienilor”, a comentat un internaut.

„Klaus Iohannis, dumneavoastră nu aveți copii, dar ați fost profesor, omul uită de unde a plecat, un obicei românesc”, a mai spus un internaut.

„Este timpul pentru acțiune. România Educată se face cu oameni implicați. Nu trebuie să așteptam nimic de la actualii guvernanți”, a mai comentat o persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?