Revoltă sinistră: A depus mortul în coșciug pe treptele BCR
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
sicriu_bcr
sicriu_bcr

Disperat că banca îi refuză restituirea economiilor unui decedat de care a avut grijă, un bărbat din comuna Modelu, județul Călărași, a depus coșciugul cu mortul în fața sediului BCR Călărași.

Bărbatul susține că a recurs la acest disperat pentru că reprezentanții băncii au refuzat să-i restituie economiile decedatului, pentru care avea împuternicire, precizând că el a avut grijă de persoana decedată în ultimii trei ani.

În plus, bărbatul a mai spus că banii pe care îi cere reprezintă pensia celui care a decedat, economisită în timpul celor trei ani într-un cont deschis la BCR, scrie madiacalarasi.ro.

Legat de acest caz, BCR a făcut o precizare, în care se arată că, legal, solicitarea bărbatului nu poate fi onorată: "Conform legii, o persoana imputernicita pe contul bancar al unei alte persoane, poate face operatiuni pe acest cont atat timp cat titularul de cont este in viata. Dupa deces, operatiuni pe contul curent detinut de persoana decedata se pot face numai dupa ce au fost incheiate formalitatile de succesiune, doar de catre mostenitorul legal al titularului de cont. Prin urmare, desi intelegem situatia regretabila in care se afla domnul din articolul scris de dumneavoastra, suntem nevoiti sa respectam reglementarile legale in vigoare", se arată în precizarea BCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel