Revoltă la Șantierul Naval Mangalia. Dumitru Costin (BNS): Salariații sunt vânați și duși către o companie cu acționariat 100% olandez
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: BNS
Sursă foto: BNS
Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical, a vorbit despre criza de la Șantierul Naval Mangalia.

Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical, a fost invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, unde a făcut câteva remarci privitoare la revolta angajaților de la Șantierul Naval din Mangalia. 

„Din păcate, acest șantier naval, care are 51% acțiuni în dreptul Statului Român și 49% acționariat olandez este devalizat bucată cu bucată, activitate cu activitate. Ultima operațiune este curățarea de tot ce mai înseamnă resurse umane de calitate. Salariații șantierului naval în care Statul Român e acționar sunt vânați, ofertați și duși către o companie cu acționariat 100% olandez. Este un jaf!“, a spus Dumitru Costin.

„Deci 49% acționariat olandez, din șantierul în care Statul are 51%, drenează forța de muncă calificată spre o companie în care au 100% acționariat olandez“, a punctat Răzvan Dumitrescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Revolta angajaților la DAMEN Mangalia. Proteste masive: Vrem o o creștere salarială corelată cu rata inflației!

„Au introdus așa-zișii co-makeri, adică vin niște firme, din portofoliul lor, și spun: De azi nu mai facem vopsitoria cu lucrătorii noștri! Îi dăm afară! Vine co-maker-ul să o facă! / Nu mai amplasăm schelele la construcțiile de nave cu proprii noștri lucrători, îi dăm afară. Vine co-maker-ul! Nu mai facem galvanizare aici, îi dăm pe oameni afară și ducem la firma X.“, a spus Dumitru Costin.

„Dar Statul Român ce dra*u face?“, a întrebat Răzvan Dumitrescu.

„Statul Român asistă cu o pasivitate incredibilă cum această companie este furată în fiecare zi“, a replicat Dumitru Costin.

„Dacă asistă cu pasivitate, are un interes sau e prost?“, a insistat Răzvan Dumitrescu.

„Statul este un ansamblu de instituții și discutăm de interesele personale ale unor indivizi, discutăm de corupție și discutăm de sisteme care nu funcționează pentru că sunt oameni care nu își fac treaba pentru că nu vor, nu știu sau sunt corupți“, a conchis Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

VEZI ȘI     -    Scrisoare deschisă către Ministerul Economiei pe tema protestelor de la Șantierul Naval Mangalia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel