Data actualizării:
Data publicării:

Revolta Facebook a murit. Decesul, înregistrat la Spitalul Universitar

Autor: Val Vâlcu | Categorie: Stiri
WhatsApp

O pagină de Facebook arunca în aer statisticile, în prima jumătate a acestui an. Peste 32.000 de oameni revoltați (poate nu sunt toți medici) s-au strâns în grupul  ”Medici gata de grevă generală-vrem salarii decente”. La șase luni de la revolta Facebook, au loc alegerile pentru Consiliul Colegiului Medicilor București. Cei care intră în Consiliu (23 de medici/9 supleanți),  aleg președintele și vicepreședinții (din rândul Consiliului).

La vot au participat 764 persoane, din peste 10.000 de medici bucureșteni. Nu discutăm despre cauze, sau reprezentativitatea unei astfel de structuri. Rămânem la conversia ”like”-urilor în forță electorală.

Din grupul de  32.000, dacă s-ar respecta ponderea pe care medicii bucureșteni o au la nivel național, ar rezulta că în București sunt 8000 de persoane revoltate de situația actuală. Să admitem că doar 4000 dintre cei revoltați au drept de vot în CM București.

Dacă din 4000 de ”prieteni” se coagulau 382 de alegători, care să voteze o listă susținută de ”MGG”, își puteau pune liniștit președintele și vicepreședinții. Nici nu era nevoie de FB, mobilizarea se putea face și prin telefon.

Inițiatorul grupului, dr. Letiția Coriu, de la Spitalul Universitar,  a strâns 151 voturi. Membrii grupului de inițiativă nu se află printre conducătorii CMB. În cel mai bun caz, doar 1 din 26 de ”prieteni” au votat-o. Doar pe Coriu, căci lista nu există.

Acest rezultat se constată în cazul medicilor, un grup profesional închegat, cu obiective cunoscute și  precis delimitate. Cum va câștiga Facebook alegerile locale, unde zeci de ”formațiuni” închegate virtual se vor bate pentru voturi reale, obținute de la sute de categorii de votanți, fiecare cu propria lui listă de obiective și soluții?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel