Revolta din Bolintin e sub control. Inspectorul șef al IPJ Giurgiu vine cu noi detalii
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Bolintin Vale/ foto captură Antena 3
Bolintin Vale/ foto captură Antena 3
Inspectorul şef al IPJ Giurgiu, comisar şef Dana Ionuţ, că de la numirea sa în funcţie, în urmă cu două zile, a stat de vorbă cu cetăţenii din oraşul Bolintin Vale, unde un om a murit după ce a fost lovit cu o piatră de un tânăr din localitate, şi a dat asigurări lucrurile intră în normalitate.

"De două zile am avut discuţii cu cetăţeni din oraşul Bolintin Vale, personal am stat de vorbă cu dumnealor şi, părerea mea este că au înţeles că pot veni cu toată încrederea către noi şi că pot depune orice fel de sesizare, că lucrurile intră într-o normalitate, să zicem aşa, şi că li se va acorda toată încrederea, vor fi ascultaţi şi nu vor fi lăsaţi de izbelişte. Ţin să vă spun că deja, de vineri seara oamenii nu s-au mai adunat în zona centrală oraşului, cred că dumnealor au înţeles că noi suntem alături de ei în comunitate, alături de întreaga comunitate din Bolintin şi acum şi în continuare", a declarat inspectorul şef al IPJ Giurgiu, vineri seara, într-o emisiune televizată, citat de Agerpres.

Unii cetăţeni din Bolintin Vale au semnalat noii conduceri a IPJ Giurgiu că au dosare nerezolvate de-a lungul timpului şi au primit asigurări din partea comisarului şef Dana Ionuţ că vor fi luate în seamă toate sesizările în continuare şi "vor fi rezolvate toate sesizările dumnealor cu maximă urgenţă şi cu atenţia necesară".

Menţionăm faptul că funcţia de inspector şef a IPJ Giurgiu a fost preluată prin împuternicire a Ministerului Afacerilor Interne din data de 13 ianuarie 2022 de comisarul şef, Dana Ionuţ, care l-a înlocuit pe comisarul şef Georgescu Cătălin Constantin, iar pentru cel de-al doilea post de inspector şef adjunct din cadrul IPJ Giurgiu care era vacant a fost împuternicit comisarul şef Croitoru Ion.

Aceste împuterniciri au fost făcute în contextul evenimentelor de la Bolintin Vale, în urma cărora un bărbat lovit cu piatra de un locuitor al oraşului, a decedat.

Fostul inspector şef al IPJ Giurgiu, comisarul-şef Georgescu Cătălin Constantin va avea de acum atribuţii la nivelul Direcţiei Management Strategic şi Suport Informaţional în cadrul Poliţiei Române.

De două zile, la Bolintin Vale a fost instituită zonă de siguranţă publică, echipajele de poliţişti şi jandarmi fiind suplimentate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel