REVOCARE Kovesi. Iohannis, decizie. Chirieac, observație: Nu mai e nicio problemă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat cererea de revocare a șefei DNA, dar și reacția președintelui Klaus Iohannis.

După ce ministrul Tudorel Toader a anunțat că demarează procedura de revocare a șefei DNA, Administrația Prezidențială a anunțat într-un comunicat că președintele Iohannis este mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale.

„Nu revocarea era pusă sub semnul întrebării, ci aprobarea de către președintele Klaus Iohannis. Dacă ministrul Justiției a propus revocarea iar președintele țării va respinge revocarea, politic, ambele tabere sunt împăcate în acest moment. Nu mai e nicio problemă”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul politic a mai spus că stenogramele de la DNA Ploiești sunt ”fără echivoc”. ”Nu ai ce să mai discuți. E strigător la cer. Ministrul Toader a propus revocarea, președintele va respinge revocarea”.

Bogdan Chirieac a mai adăugat că relațiile externe, dar și imaginea internațională în acest caz, va duce la ”acutizarea lucrurilor în perioada următoare”.

„Se va pune problema că o clasă politică coruptă a vrut să o demită pe luptătoarea împotriva corupției, doamna Laura Codruța Kovesi. E o chestiune de ore până când presa internațională va consemna acest lucru”, a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si] 

„Trebuie remarcată și salutată reacția imediată a Cotroceniului. (...) La raportul prezentat de ministrul Justiției, Cotroceni a reacționat în 32 de secunde și jumătate, ceea ce, desigur, ne bucură că avem o Administrație Prezidențială atât de rapidă", a mai adăugat acesta.

"Domnul președinte Iohannis va respinge revocarea. Mai departe, nu știu ce se va întâmpla, fiindcă vedeți războiul acesta româno-român este acut, cumplit în justiție și influențează grav, decisiv toată viață politică și economică a României, și o influențează în sens profund negativ", concluzionează Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel