Revocare Kovesi, CCR decizie. Chirieac, despre Iohannis: E opinia mea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kovesi
Kovesi
Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre revocarea Laurei Codruța Kovesi.

"Indiferent ce decide CCR, doamna Kovesi nu va fi revocată de către Klaus Iohannis. Aceasta este opinia mea", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Vă spun o chestiune practică: era normal să ai un punct de vedere vizavi de protocoale care ți-au arătat, fără putință de tăgadă, implicarea serviciilor în justiție? Deci practic nu ai o justiție independentă, deci practic toate MCV-urile pot fi aruncate la coș. Raportul GRECO, raportul Departamentului de Stat, totul dispare din momentul în care ai avut protocoale", a mai spus analistul politic la Antena 3.

Decizia CCR

CCR a fost sesizată cu cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în principal, şi între Guvernul României şi preşedinte, în subsidiar, determinat de refuzul lui Klaus Iohannis de a da curs cererii de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

Sesizarea formulată de prim-ministru, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel