Revista ELLE a interzis imaginile în care apar blănuri naturale
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Revista ELLE a interzis apariția blănurilor naturale în paginile sale. 

Revista de modă Elle interzice blănurile de pe paginile tuturor edițiilor sale internaționale într-o inițiativă pentru a sprijini bunăstarea animalelor și pentru a reflecta gusturile în schimbare, a spus publicația joi, conform CNN.

Salutând un „viitor fără blană”, vicepreședintele senior și director internațional al Elle Valeria Bessolo LLopiz a declarat pentru Reuters: „Este o oportunitate foarte bună de a crește gradul de conștientizare al bunăstării animalelor, de a susține cererea de alternative durabile și inovatoare și de a promova o industrie a modei mai umană”.

Edițiile ELLE din întreaga lume au semnat un acord

Fiecare dintre cele 45 de ediții globale ale revistei a semnat o cartă pentru a interzice conținutul editorial care promovează blana animală pe paginile sale tipărite și pe site-urile sale online, dar și pe paginile de socializare, a declarat Bessolo LLopiz la conferința The Business of Fashion's VOICES 2021.

Proprietarul Elle, Lagardère Group, a colaborat cu Humane Society din Statele Unite ale Americii, Humane Society International și Creatives4Change la redactarea statutului.

În ultimii ani, o serie de case de modă și comercianți cu amănuntul au spus că renunță la blana sau pielea animalelor pe fondul presiunii din partea grupurilor pentru drepturile animalelor și al în funcție de schimbarea gusturilor clienților mai tineri, cunoscători din punct de vedere etic și ecologic. În septembrie, grupul de lux Kering a anunțat că toate mărcile sale vor înceta să mai folosească blănuri de animale în colecțiile comerciale, la patru ani după ce marca sa vedetă Gucci a făcut această mișcare.

Generația Z, targetul de aur al caselor de modă

„Blănurile par să fie depășite și nu mai sunt la modă, și mai ales pentru generația Z, care este ținta de aur a modei și a industriei de lux. Generația Z vrea ca moda să fie responsabilă, etică și inovatoare și asta se întâmplă”, a spus Bessolo LLopiz.

Fondată în 1945, revista Elle este publicată astăzi în întreaga lume. Treisprezece ediții au implementat deja carta, în timp ce alte 20 vor face acest lucru începând cu 1 ianuarie. Edițiile rămase vor urma de la 1 ianuarie 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel