Data publicării:

Revine iarna! Elena Mateescu (ANM), despre cum va fi vremea: Se va depune strat consistent de zăpadă la munte / Temperaturi mult sub limita normală

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a fost invitată la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în zilele următoare:

„Mesajele meteorologice au fost actualizate. S-a extins avertizarea meteorologică de cod portocaliu, rămâne în vigoare până mâine la ora 14 și cuprinde cea mai mare partea a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali, în special la altitudini de peste 1.400 de metri, acolo unde vorbim de ninsori, temporar viscolite. Se va depune strat consistent de zăpadă.

În aproape toată țara rămâne până mâine la ora 14 avertizarea meteorologică de cod galben și vizează de asemenea intensificările de vânt din Muntenia, Dobrogea, local Oltenia și Moldova. Vorbim de viteze de 55-65 de km/h, iar pe arii extinse 70-75k/h.

La munte vor fi precipitații predominant sub formă de zăpadă și se va depune strat consistent, iar în restul țării vorbim de ploi, mai ales în sud și sud-est. În alte zone vor fi precipitații mixte. De asemenea, până sâmbătă la ora 10 va fi în vigoare o informare meteorologică ce vizează vremea deosebit de rece, pentru că valorile de temperaturi vor fi unele deosebit de coborâte și vorbim de valori cu 8 până la 12 grade sub cele normale din această perioadă. De pildă, astăzi vom consemna 0-10 grade la nivelul maximelor, iar până la finalul săptămânii vorbim de temperaturi care nu vor depăși 10 grade“, a spus, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

CITEȘTE ȘI     -     Cod galben București. Pompierii au intervenit după prăpădul făcut de vremea rea. Au fost avariate mai multe mașini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel