Data publicării:

Revine Hellvig în PNL? ”De numele și mandatul său se leagă cele mai importante succese liberale şi politice pe care PNL le-a avut”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Eduard Hellvig și-a dat demisia de la conducerea SRI, gest care, prezentat ca unul de decență și normalitate, a stârnit rumoare.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, spune că ”gestul domnului Hellvig este un gest de absolută normalitate, este un gest de onoare, un gest care aduce - chiar dacă ciudat pentru foarte mulţi, am văzut reacţiile în societate românească, o normalitate care, din păcate, în România, a devenit excepţie. Mi-ar fi drag să trăim într-o societate în care astfel de gesturi să devină o practică curentă”. 

Liberalul a mai spus că Eduard Hellvig a făcut ”gest de retragere voluntară la finalul unui mandat în care şi-a îndeplinit toate obiectivele angajate la începutul său, după o perioadă de timp destul de lungă”. "Este un mandat reuşit, este un gest absolut normal. (...) Există foarte multe interpretări, am văzut foarte multe scenarii care s-au ţesut pe marginea acestui gest. Haideţi să-l privim ca pe un gest absolut normal şi să salutăm asemenea demers", a adăugat el.

Ionuţ Stroe a menţionat că mandatul de la conducerea SRI nu este limitat în timp, dar că ”există o practică într-adevăr în România ca preşedintele proaspăt ales să numească un nou şef, dar aceasta nu este o regulă”. 

Întrebat dacă Eduard Hellvig ar putea reveni acum în PNL, purtătorul de cuvânt a răspuns că ”de numele şi mandatul său în funcţia de secretar general poate se leagă cele mai importante succese liberale şi politice pe care PNL le-a avut. Dar, în momentul de faţă, este cel puţin pentru mine şi pentru orice alt membru al PNL extrem de dificil să facă aprecieri în legătură cu viitorul politic, profesional sau instituţional al domnului Hellvig. El este singurul în măsură să decidă în sensul ăsta, să aibă aceste opţiuni. (...) Nu vreau să merg mai departe în zona speculaţiilor”. 

Citește și: Eduard Hellvig și-a anunțat demisia de la conducerea SRI: Pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel