Data publicării:

Revine canicula, dar și precipitațiile. Elena Mateescu (ANM) a anunțat cum va fi vremea zilele următoare

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a vorbit despre schimbarea bruscă a temperaturii care s-a produs ieri, 27 iulie. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a transmis că fluctuațiile de temperatură vor continua, iar începând de mâine temperaturilor vor fi în continuă creștere. 

„La nivel mondial, așa cum arată și Organizația Meteorologică Mondială în comunicatul emis în 27 iulie, este posibil ca luna iulie să fie cea mai caldă din istorie, astfel încât observăm efectele, prin ceea ce s-a întâmplat mai ales în zona continentului european și chiar și la noi prin creșterea frecvenței fenomenelor meteorologice extreme, acest val de căldură persistent de trei săptămâni, întrerupt ieri de cea mai rece zi din această vară.

Am avut cea mai rece dimineață la 16 stații meteorologice unde am înregistrat recorduri ale temperaturilor minime ca fiind cele mai scăzute valori din întreg șirul de observații până la această dată. La ora 6 dimineața, doar 4 grade la Miercurea Ciuc, cel mai cald, 18 grade la Gura Portiței, în Capitală la București-Băneasa, 10 grade Celsius.”, a spus Elena Mateescu.

Fluctuațiile de temperatură vor continua

„Cu siguranță vor continua pentru că dacă astăzi vorbim de o vreme în încălzire la 31 de grade în Lunca Dunării, mâine contăm pe valori de până la 34 de grade în Oltenia, Muntenia, Banat. Duminică vom avea 36 de grade, mai ales în partea de sud acolo unde disconfortul termic va fi în creștere.

Indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, inclusiv în Capitală, duminică, o vreme caniculară, o maximă termică de 35-36 de grade, disconfort termic în creștere.

În același timp, trebuie să menționăm și aversele torențiale pe arii relativ extinse, duminică, în special în partea de vest, sud-vest, centru, nord, a țării vorbim de averse și cantități care pot cumula 20-25 litri pe metru pătrat, izolat 35-40 litri pe metru pătrat.”, a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel