Data publicării:

Revin nopțile geroase. Elena Mateescu (ANM): Este posibil să ne apropiem de -20 de grade

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mike.shots
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @mike.shots
Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit ultimele date despre vreme. Potrivit acesteia, urmează două nopți geroase, după care temperaturilor vor începe să crească. 

„Este posibil ca în prima săptămână din luna februarie, mai ales după 4 februarie, să consemnăm valori de temperaturi în creștere de la o zi la alta și să înregistrăm, la nivelul maximelor, 14-15 grade Celsius, aceasta însemnând o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

De altfel și actualizarea estimărilor pentru ultima lună din această iarnă indică o probabilitate ridicată ca prima săptămână să înregistreze, în medie, la nivelul intervalului 1-8 februarie, abateri termice pozitive de 5-6 grade, în aproape toată țara, cu cele mai ridicate valori, în mod deosebit, în sudul și sud-estul țării.

Până atunci însă, urmează două nopți geroase pentru că și mâine dimineață este posibil să ne apropiem de -20 de grade Celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Minimele din această noapte încadrându-se în general între -12 până la 1 grad.

În Capitală, mâine dimineață, o minimă de -3, -5, grade Celsius, chiar posibil spre -8 în zona preorășenească. Așa cum menționam deja, primele zile din februarie cu temperaturi în creștere, la nivelul maximelor 4-12 grade, minime deja în creștere spre -6 până la 4 grade, iar după data de 4-5 februarie chiar să ne apropiem de 14-15 grade.”, a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel