Revenirea ”vestelor galbene” în Franţa: Tensiuni la Paris, mobilizare slabă în regiuni
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Prima manifestaţie naţională de revenire a „vestelor galbene” a generat unele tensiuni, sâmbătă, la Paris, în timp ce guvernul se temea mai mult decât de orice de o nouă izbucnire a violenţei pe Champs-Elysee, unde orice adunare a fost interzisă, informează Reuters. 

Prefectura poliţiei a anunţat pe contul său Twitter că până la ora 15:00 arestase circa 200 de persoane la Paris - unele dintre acestea deţinând ciocane, cleşti şi bare de fier - unde fuseseră mobilizaţi 160 de motociclişti din brigăzile de reprimare a acţiunilor violente (BRAV-M).

În timp ce mai multe sute de persoane se adunaseră în Piaţa Wagram, în vestul capitalei, de unde urma să plece la ora 13:00 una dintre coloanele celor două manifestaţii autorizate, poliţia a recurs la tiruri cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii care încercau să se abată de la traseul coloanei, ce urma să ajungă la Sacre-Coeur. Pubele au fost incendiate, mobilier urban răsturnat şi o maşină incendiată, a constatat un reporter AFP.

O altă coloană de manifestanţi - câteva sute - a plecat în linişte din Piaţa Bursei, agitând pancarte pe care scria 'Puterea de-a umple frigiderul cu demnitate!' sau 'Mâine cerul va fi galben!' - pentru a se ralia altor manifestanţi la Champerret, în nord-vestul Parisului.

Câteva marşuri cu o mobilizare slabă şi cu unele ciocniri cu forţele de ordine au marcat sâmbătă revenirea mişcării protestare a 'vestelor galbene' în Franţa, comentează AFP, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel