Urmărește emisiunea live
REVELION la Biblioteca Națională. Bulai (USR) tace în cazul Caramitru. De ce nu-i reproșează nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ion Caramitru
Ion Caramitru
A fost mare tam-tam după ce deputatul USR, Iulian Bulai, s-a plâns că Sala Atrium a Bibliotecii Naționale a fost folosită pentru o petrecere de Revelion.

Sunt mai multe mize în jurul acestei subiect. Ori este interesul să pună USR vreun om în conducerea Bibliotecii Naționale, ori este vorba despre talibalism.

Talibanii în Afganistan au fost studenți în Teologie care au început să interzică tot - televizoare, muzică etc. USR-iștii au început cu drogurile, iar acum au ajuns la spectacolele de Revelion. Ce să faci în noaptea dintre ani? Să mergi la bibliotecă și să citești opera lui Dan Barna? Până la urmă, era un spațiu nefolosit. Era holul unei biblioteci care chiar ar trebui să fie utilizat pentru astfel de evenimente. În Germania sunt evenimente similiare în multe localități, dar și la primării. În unele țări, la muzeu, la etajul 1, sunt expoziții de pictură, iar holul era folosit pentru lansări de modă.

Cel mai mare risc pentru biblioteci este să nu vină nimeni, să rămână goale. Faptul că faci evenimente recreative nu este un lucru de blamat. În orice caz, nu era cineva în bibliotecă la ora 00.00 și nu a putut citi o carte din cauza petrecerii de Revelion.

S-a vorbit despre faptul că Sala Atrium a Bibliotecii Naționale "a fost vandalizată". De fapt, mobilierul respectiv nu era al bibliotecii. Și, ca la orice petrecere, se mai pătează fața de masa, se aruncă cu confetti. Oricum, nu a suferit niciun prejudiciu holul bibiliotecii. Rămâne întrebarea dacă sala a fost închiriată conform normelor, dacă s-a obținut venit corespunzător.

În Occident, se fac cofetării în biblioteci

Dar ideea de a organiza astfel de evenimente este bună. În Occident, se fac cofetării în biblioteci. Nici în vremea comunismului nu erau astfel de interziceri. Cum și curțile școlilor sunt deschise pentru ca elevii să joace fotbal în afara orelor de școală, la fel ar trebui să se întâmple și cu instituțiile de cultură. Toate instituțiile publice ar putea să-și exploateze spațiul.

Întrebare pentru Caramitru

De ce nu-i reproșează Iulian Bulai lui Caramitru că în Teatrul Național sunt restaurante? De ce nu îi reproșează că a organizat petrecerea de Revelion la Teatrul Național? De ce nu face acolo o sală de spectacol? De ce nu a făcut o sală de lectură pentru ca Iulian Bulai să citească o carte în noaptea de Revelion? De ce este în regulă ca Ion Caramitru să organizeze petreceri la Teatrul Național, iar Biblioteca Națională să fie un loc de penitență? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel