Reuters: Ucraina se pregătește să treacă peste umilința cu România, la Euro 2024: „Ne concentrăm 100% pe meciul cu Slovacia"
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Umilința suferită de Ucraina în înfrângerea cu 3-0 în fața României în primul meci din Grupa E a Euro 2024 nu a fost încă uitată complet, dar echipa lui Serhiy Rebrov face tot posibilul să lase în urmă acest episod înainte de confruntarea de vineri cu Slovacia, scrie Reuters.

După înfrângere, jucătorii ucraineni au cerut antrenorului Rebrov și staff-ului să părăsească vestiarul pentru a ține o ședință în care să discute despre ceea ce a mers prost.

"Poate că în Germania acest lucru nu este normal, dar în țara noastră este absolut normal, unde băieții vorbesc între ei și pun întrebări despre ce s-a întâmplat," a declarat Rebrov reporterilor joi.

Fundașul ucrainean Oleksandr Zinchenko nu a fost dispus să reia discuțiile despre ce s-a întâmplat în primul meci, preferând să privească înainte.

"Sper cu adevărat, și sunt total convins, că toată lumea a învățat lecții din ceea ce s-a întâmplat, atât individual cât și ca echipă... vrem să întoarcem pagina și să ne concentrăm 100% pe meciul cu Slovacia," a spus el.

Slovacii au avut noroc pe alocuri în meciul lor cu Belgia, dar au reușit să obțină o victorie meritată cu 1-0 în meciul de deschidere.

"Am considerat întotdeauna Slovacia o echipă puternică - nu au mari vedete care să joace la echipe mari, dar joacă pentru echipe bune," a spus Rebrov.

"Când am analizat evoluția Slovaciei, este o echipă foarte disciplinată și am înțeles perfect cum au reușit să obțină acel rezultat, ceea ce s-a văzut în meciul împotriva Belgiei."

Cu Ucraina pe ultimul loc în grupă și cu Belgia ca adversar în ultimul meci, ucrainenii știu că nu există loc de eroare vineri.

"Ne așteptăm la un meci foarte, foarte dificil împotriva unei echipe foarte puternice care joacă ca un întreg, atacă împreună și se apără împreună," a spus Zinchenko.

"Înțelegem că mâine, în fiecare parte a terenului, va avea loc o luptă, și cine va ieși învingător în fiecare parte a terenului va câștiga," a adăugat el.

Ucraina are nevoie de o victorie pentru a-și păstra șansele de calificare în fazele eliminatorii, iar determinarea jucătorilor și a staff-ului tehnic este la cote maxime. Rămâne de văzut dacă lecțiile învățate din meciul cu România vor fi suficiente pentru a obține un rezultat pozitiv împotriva Slovaciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel