Reuniunea ministerială a Uniunii pentru Mediterana
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Reuniunea ministerială a fost urmată de Conferința la nivel înalt privind femeile pentru Mediterana (26-27 octombrie 2022), la care au participat peste 100 de reprezentanți, atât oficiali, cât și experți internaționali.

"România a fost reprezentată la cea de-a V-a reuniune ministerială a Uniunii pentru Mediterana (UpM), care a avut loc la Madrid, la 26 octombrie, de către ambasadorul George Bologan. Evenimentul a fost dedicat consolidării rolului femeilor în societate. Gazda a fost ministrul spaniol pentru egalitate, Iréne Montero.

Ambasada României la Madrid adoptă o linie pro activă

La reuniune au participat reprezentanți ai celor 42 de state membre alături de comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, și secretarul general al UpM, Nasser Kamel.

În marja acestui eveniment, ambasadorul României a avut un schimb de opinii cu secretarul general Nasser Kamel. România acordă în mod tradițional un rol important promovării femeilor în societate și implicit egalității de șanse. De asemenea, pe plan local, Ambasada României la Madrid continuă să adopte o atitudine pro-activă în promovarea de campanii de conștientizare și de combatere a violenței de gen în sprijinul comunității românești” transmite Ambasada României în Regatul Spaniei într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel