Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah / Foto: Pixabay
Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah / Foto: Pixabay
Franța inițiază o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah  

Președintele francez Emmanuel Macron, într-o conversație telefonică cu premierul armean Nikol Pashinyan, a declarat că inițiază convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Nagorno-Karabah.

"S-a discutat situația din Nagorno-Karabah după atacul Azerbaidjanului. Ambele părți au subliniat inadmisibilitatea utilizării forței și necesitatea utilizării mecanismelor internaționale de detensionare", a declarat serviciul de presă al guvernului armean.

Se observă că Macron i-a spus lui Pashinyan că "în legătură cu situația actuală, Franța inițiază o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU".

Nagorno-Karabah ar fi propus Azerbaidjanului să înceteze focul și să înceapă negocierile

Stepanakert a abordat Baku cu o propunere de a opri focul și de a începe negocierile, scrie Interfax.

"Partea Karabah face apel la partea azeră cu o propunere de a înceta imediat focul și de a se așeza la masa negocierilor pentru a rezolva situația actuală", raportează centrul de informare unificat al autoproclamatei republici Nagorno-Karabah.

Marți mai devreme, Azerbaidjan a anunțat desfășurarea de"„măsuri locale antiteroriste" în Nagorno-Karabah. Stepanakert a raportat că armata azeră, lansând lovituri cu rachete și artilerie, încearcă să spargă linia de contact.

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat anterior că forțele armate azere bombardează întreg teritoriul Nagorno-Karabah pentru a stabili controlul asupra zonelor populate. El a mai raportat că armata azeră a lansat o operațiune la sol în Republica Nagorno-Karabah nerecunoscută.

Pashinyan și Blinken au discutat despre ceea ce se întâmplă în Nagorno-Karabah

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au discutat despre ultimele evenimente din Nagorno-Karabah, pe fundalul operațiunii militare antiteroriste lansate de Azerbaidjan în regiune.

"În timpul convorbirii telefonice, s-a discutat despre situația din Nagorno-Karabah care s-a dezvoltat după atacul Azerbaidjanului. Pashinyan și Blinken au subliniat inadmisibilitatea utilizării forței și necesitatea de a folosi mecanisme internaționale pentru detensionare", a declarat secretarul de presă al premierul armean, Nazeli Baghdasaryan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel