Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah / Foto: Pixabay
Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah / Foto: Pixabay
Franța inițiază o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu situația din Nagorno-Karabah  

Președintele francez Emmanuel Macron, într-o conversație telefonică cu premierul armean Nikol Pashinyan, a declarat că inițiază convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Nagorno-Karabah.

"S-a discutat situația din Nagorno-Karabah după atacul Azerbaidjanului. Ambele părți au subliniat inadmisibilitatea utilizării forței și necesitatea utilizării mecanismelor internaționale de detensionare", a declarat serviciul de presă al guvernului armean.

Se observă că Macron i-a spus lui Pashinyan că "în legătură cu situația actuală, Franța inițiază o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU".

Nagorno-Karabah ar fi propus Azerbaidjanului să înceteze focul și să înceapă negocierile

Stepanakert a abordat Baku cu o propunere de a opri focul și de a începe negocierile, scrie Interfax.

"Partea Karabah face apel la partea azeră cu o propunere de a înceta imediat focul și de a se așeza la masa negocierilor pentru a rezolva situația actuală", raportează centrul de informare unificat al autoproclamatei republici Nagorno-Karabah.

Marți mai devreme, Azerbaidjan a anunțat desfășurarea de"„măsuri locale antiteroriste" în Nagorno-Karabah. Stepanakert a raportat că armata azeră, lansând lovituri cu rachete și artilerie, încearcă să spargă linia de contact.

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat anterior că forțele armate azere bombardează întreg teritoriul Nagorno-Karabah pentru a stabili controlul asupra zonelor populate. El a mai raportat că armata azeră a lansat o operațiune la sol în Republica Nagorno-Karabah nerecunoscută.

Pashinyan și Blinken au discutat despre ceea ce se întâmplă în Nagorno-Karabah

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au discutat despre ultimele evenimente din Nagorno-Karabah, pe fundalul operațiunii militare antiteroriste lansate de Azerbaidjan în regiune.

"În timpul convorbirii telefonice, s-a discutat despre situația din Nagorno-Karabah care s-a dezvoltat după atacul Azerbaidjanului. Pashinyan și Blinken au subliniat inadmisibilitatea utilizării forței și necesitatea de a folosi mecanisme internaționale pentru detensionare", a declarat secretarul de presă al premierul armean, Nazeli Baghdasaryan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel