Retrogradare Dinamo. Ionuţ Lupescu arată vinovaţii: Ne-am săturat de cei care au tâlhărit clubul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Stefan Constantin
Inquam Photos / Stefan Constantin
Ionuţ Lupescu, fost jucător la Dinamo şi fost oficial al clubului, a arătat vinovaţii pentru prima retrogradare din istorie. 

”Sentimente de amărăciune, de supărare, de tristețe. În ultimii ani, câteva persoane și-au bătut joc de acest club. Am și sentimente de furie pentru cei care au condus clubul în ultimii ani. Mă deranjează să văd că un club ca Dinamo nu reușește să se mențină în Liga 1. Îi felicit pe Badea, pe Elias, pe Mureșan, au distrus clubul.

Acest club a fost tâlhărit și s-a ajuns unde s-a ajuns, în Liga 2. Am plecat de la Dinamo în 2001 pentru că nu eram pe aceeași lungime de undă cu conducătorii de atunci și lucrurile au luat-o în jos. E păcat pentru că nu merita Dinamo să ajungă în halul ăsta. Am văzut meciul și declarațiile lui Zăvăleanu, care părea surprins. Planul trebuia să fie făcut. Dovadă că acest club a fost condus pe interese și pe foarte mult amatorism.

"Amatorism mare. Ne-am săturat de cei care au tâlhărit clubul"

Nu domnul Zăvăleanu e vinovat, dar sunt ceilalți, pe plan sportiv și economic. Când schimbi 53 de jucători într-un an, înseamnă că e amatorism foarte mare. Înseamnă că au fost bani, atunci managementul a fost defectuos. Sigur, important e să revii cât mai repede în Liga 1, dar pentru Dinamo cel mai important lucru e să dispară din acționariat Lotus, ceilalți care mai sunt, să fie o societate.

DDB-ul, nu. DDB-ul e singura soluție pentru a veni niște bani în Liga 2. Ar trebui să fie o conducere mai profesionistă și acolo. DDB-ul nu trebuie să intervină în partea administrativă a unui club. Rolul suporterilor e să încurajeze echipa și să doneze cât mai mult. Nu trebuie să ne băgăm în bucătăria internă a clubului. Stadionul va fi administrat de Clubul Sportiv Dinamo.

Sunt multe variante, dar ne-am săturat de cei care au tâlhărit clubul, de oameni care au spus că sunt mari afaceriști și au promis extrem de mult, dar uite unde s-a ajuns. Din 2001, de când am plecat, nu am fost niciodată solicitat să revin, de către cei din conducere. Trebuie să fie o societate curată dacă vrem ca Dinamo să fie din nou în fruntea clasamentului în Liga 1.

Nu știu care e cea mai bună variantă pentru că nu am actele în față. Dar suntem destui foști jucători și antrenori care am putea să revenim, să ajutăm clubul. Mă doare sufletul pentru unul care a copilărit acolo”, a spus Ionuț Lupescu, la Digi Sport Special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel