Data publicării:

Retragerea lui Lasconi sau a lui Ciucă din cursa la prezidențiale. Bogdan Chirieac: "E o singură problemă". Situația care îl avantajează pe Ciolacu

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
INQUAM PHOTOS/ SABIN CIRSTOVEANU
INQUAM PHOTOS/ SABIN CIRSTOVEANU

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat posibilitatea ca Elena Lasconi să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre solicitarea lui Nicolae Ciucă la adresa Elenei Lasconi de a se retrage din cursa pentru alegerile prezidențiale. Liderul PNL a venit cu acest apel public în vederea refacerii unei coaliții de guvernare de dreapta, după alegerile legislative din iarna aceasta.

VEZI ȘI: Mișcare bombă. Ciucă, despre retragerea Elenei Lasconi de la prezidențiale

"Un sondaj INSCOP publicat în această dimineață, pentru prima dată, dă USR mai sus decât PNL. Sigur, în marja de eroare, e o diferență de 0.3% între cele două partide. Locul 1 - PSD, locul 2- AUR, locul 3 - USR, locul 4 - PNL. Acum înțeleg că în zilele următoare va fi publicată și ordinea la prezidențiale. Hai să cadă de acord pe sondaje, dar sondaje, nu instrumente electorale, și ideea domnului președinte Nicolae Ciucă ca unul dintre candidații de dreapta să se retragă, ar putea fi luată în considerare.

E o singură problemă, dacă unul dintre ei se retrage - el nu mai poate fi scos de pe buletin acum înțeleg - dar dacă unul se retrage, partidul domniei sale va avea dificultăți colosale la alegerile parlamentare. Bun, poate fi situația în care niciunul dintre cele două partide, niciunul dintre cei doi candidați: domnul Ciucă, doamna Lasconi, nu intră în turul doi și atunci ambele partide vor avea mari probleme", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Bogdan Chirieac, despre Gigi Becali: Este un atu important pentru AUR

Totodată, Bogdan Chirieac a comentat și declarațiile lui Gigi Becali, patronul FCSB, care a spus că fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc i-a cerut ajutorul pentru ca George Simion să ajungă în turul 2 la prezidențiale.

"În privința lui Gigi Becali, acesta este un atu important pentru AUR, deci cine a gândit-o așa, dacă a gândit-o domnul Viorel Seredenciuc, n-a gândit-o rău în favoarea PSD și a lui Marcel Ciolacu. Deci Gigi Becali îl ajută mult, evident, pe George Simion să intre în turul doi, îi aduce câteva procente, nu știu 2-3-5%, dar îi aduce, nu îi ia" a mai spus Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Romașcanu (PSD) demontează declarațiile lui Becali despre George Simion, turul doi și Hrebenciuc

Ponta, răspuns acid despre pactul PSD-AUR

Cât despre declarațiile lui Victor Ponta care a spus că dacă George Simion ajunge în turul doi i-ar fi un pic mai greu lui Marcel Ciolacu să câștige alegerile decât dacă lupta în turul doi s-ar da cu Nicolae Ciucă, Bogdan Chirieac a spus: "Sunt considerații de partid, de politică, Victor Ponta, un om politic foarte puternic în acest moment, și pregătit ca prim-ministru, nu știu dacă nu va fi premier dacă câștigă Marcel Ciolacu, vorbește și din acest punct de vedere...

VEZI ȘI: Ponta, răspuns acid la declarațiile lui Ciucă despre pactul PSD-AUR: O prostie îngrozitoare! Consilierii își bat joc de bietul Ciucă

Eu cred că se va alinia mai mult anti-PSD alături de Nicolae Ciucă decât s-ar alinia alături de George Simion, deși nu exclud. "Ai mei", cred că de furie, USR-iștii, ar vota George Simion în turul doi, deși lucrul acesta ar fi rău pentru România din toate punctele de vedere. Credibilitatea noastră la Bruxelles ar avea mult de suferit. George Simion a rezolvat din problemele pe care le avea cu Bruxelles-ul și chiar cu Washington-ul, dar nu le-a rezolvat pe toate, adică mai are de tras câțiva ani de zile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel