Retragere trupe americane din Afganistan. Trump vrea să menţină serviciile de informaţii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Preşedintele SUA Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat luni de Fox News că intenţionează să menţină o prezenţă 'foarte puternică a serviciilor de informaţii în Afganistan şi după o retragere a trupelor americane, numind această ţară drept un 'Harvard pentru terorişti', relatează AFP şi Reuters. 

'Chiar aş vrea să putem pleca din Afganistan', a spus el pentru Fox News. 'Problema este că această ţară pare a fi un laborator pentru terorişti. Eu îl numesc Harvard-ul pentru terorişti ', a adăugat el.

Chiar şi după retragerea trupelor americane, 'aş păstra acolo o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii (...). Vom lăsa o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii, mult mai mult decât vă imaginaţi în mod normal, pentru că este foarte important ', a continuat preşedintele american.

Remarcile lui Trump au fost difuzate în momentul în care au fost anunţate discuţii între oficiali afgani şi talibani, duminică, în încercarea de a ajunge din nou la o soluţie politică şi de a pune capăt prezenţei militare americane în Afganistan, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel