Data publicării:
Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Cum se prepară
Rețete Sărbători. Salată de boeuf, varianta originală. Cum se prepară. În prag de Sărbători, gospodinele își pun la punct lista preparatelor care vor trona pe masa de Crăciun, dar și în fața invitaților, de Revelion. Printre vedetele meniului se numără salata de boeuf. Anul acesta, varianta originală a acestui preparat delicios nu ar trebui să lipsească de pe masa ta. Iată cum se preparară.
Ingrediente supă de vită
800 g carne de vită cu os pentru supe, ciorbe
3 litri apă rece
2 linguriţe de sare
500 g zarzavat: morcovi, rădăcină de pătrunjel, păstarnac şi o ţelina mică
o ceapă mărişoara, întreagă (se aruncă după fierbere)
o linguriţa boabe de piper negru
Ingrediente
150 g castraveţi muraţi
150 g mazăre verde din conservă
250 g cartofi fierţi în coajă
maioneza din 3 gălbenuşuri, 3 linguriţe cu vârf de muştar şi 200 ml ulei
Vezi și: Lebăr de casă. Rețeta tradițională pentru masa de Crăciun
Decor
gogoşari muraţi
castraveţi muraţi
măsline rondele fără sâmburi
2-3 ouă fierte
pătrunjel verde
maioneză
Mod de preparare
Rețete Sărbători. Salată de boeuf. Oasele şi carnea se pun la fiert, timp de o oră. Zarzavaturile se spală şi se curăţa bine. Se pun la fiert peste carne. Se adaugă sare şi piper şi se lasă la fiert, cu capacul pus. La oala cu presiune se vor fierbe în două ore, la oala normală trebuie să fiarbă 4 ore, scrie savoriurbane.com.
Rețete Sărbători. Salată de boeuf. Dacă scade apă şi alimentele nu sunt fierte, completaţi cu apă rece. Lăsaţi să fiarbă din nou până când toate sunt moi. Cartofii se spală bine şi se pun la fiert, în coajă. După fierbele, ingredientele se pun la scurs. Ceapa se scurge şi se aruncă. Tocaţi mărunt, cât bobul de mazăre, toate legumele fierte şi carnea de vită. Mazărea se scurge de zeamă din borcan şi se spală. Se adaugă peste alimentele mărunţite anterior.
Rețete Sărbători. Salată de boeuf. Se amestecă bine toate ingredientele şi se pune maioneza făcută în casă. Se pune şi muştar şi se mai condimentează din nou, după gust, cu sare şi piper. Amestecul se lasa câteva ore la frigide pentru că aromele să se întrepătrundă.
Vezi și: Rețetă slănină cu usturoi. Cea mai bună șuncă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News