Data actualizării:
Data publicării:

Rețeta zilei: Ficăței de pui cu ceapă și usturoi, la tigaie

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Juan Pablo Serrano Arenas)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Juan Pablo Serrano Arenas)

Ficățeii de pui cu ceapă și usturoi, la tigaie, reprezintă un fel de mâncare absolut delicios și savuros. Iată cum se prepară această rețetă.

Ingrediente

- 500 g ficăţei
- 2-3 linguri ulei
- 1 legătură de ceapă verde sau 2-3 cepe uscate
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de sare
- 1 vârf de linguriţă de piper
- 1 linguriţă rasă de cimbru
- 30 ml de vin alb
- marar şi pătrunjel

Cum se prepară

Ficăţeii se spală, se verifică atent să nu aibă pene sau punguţe cu fiere. Dacă găsesc un ficăţel cu fiere (un lichid verzui), arunc ficăţelul, altfel totul va deveni amar, potrivit pofta-buna.com. Ceapa se taie, usturoiul se curăţă şi se taie felii, verdeața se spală şi se taie fin. Se pune uleiul în tigaie, iar când s-a încins, se adaugă ficăţeii. Se întorc pe toate părţile, până se albesc. Se adaugă ceapa, usturoiul, vinul, sarea, piperul şi cimbrul. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă 5-6 minute. Se scoate capacul şi se mai lasă puţin, întorcând ficăţeii. Se presară verdeaţă deasupra şi este gata.

Vezi și: Jarcovia, rețeta lipovenească senzațională. Cum se prepară

BONUS: Rețeta de ciuperci umplute, la cuptor

Ingrediente

- 500 g ciuperci
- 200 g caşcaval sau brânză tare
- 50 g unt sau ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- 1 vârf de cuţit piper proaspăt măcinat
- pătrunjel, mărar
- câteva felii fine de bacon crud (prosciutto, pancetta) - opţional

Cum se prepară

Se taie partea de jos a ciupeercilor, cu pământ, apoi se rupe codița. Se spală la jet de apă rece, abundent. Codiţele se taie mărunt și se amestecă împreună cu cașcavalul ras, sare şi piper. Pălăriile de la ciuperci se pun în tavă şi se presară cu puţină sare şi piper, scrie pofta-buna.com. Puteţi folosi şi puţin cimbru dacă doriţi. Se pot înăbuşi în tigaie codiţele de la ciuperci, ca să scadă puţin. În 5 minute în tigaie, cu 1 linguriţă de unt sau ulei, se înmoaie rapid. Se umplu pălăriile de ciuperci cu acest amestec. Se pune umplutură din belşug. Se pune şi câte o bucăţică de unt deasupra sau se stropesc cu ulei.

Dacă vreţi, puteţi să le înveliţi în felii fine de pancetta. Se aşază 2 felii de pancetta în cruce, se pune ciuperca la mijloc şi se înveleşte în bacon. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 15-20 minute. Sunt gata când sunt frumos rumenite. Nu trebuie lăsate mult în cuptor. Ciupercile au un conţinut mare de apă, aşa că se gătesc foarte repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel