Rețetă zacuscă de vinete. Ce legume mai poți adăuga la gustare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
După rețeta de zacuscă de vinete 5 kg, aperitivul poate fi variat prin combinarea acestuia cu alte legume, cum ar fi roșii, ardei, ceapă, usturoi și varză. Preparatele pentru iarnă din această legumă sunt consistente, parfumate și sunt combinate cu o varietate de garnituri și preparate din carne. De asemenea, zacusca poate fi servită și ca gustare independentă.

Un mare plus al acestei rețete este că semifabricatul nu trebuie sterilizat, în timp ce perioada de valabilitate a acestuia nu scade. Vinetele sunt utilizabile pe tot parcursul anului. Notele suplimentare de aromă și un aspect atractiv sunt date de legumele folosite în rețetă, adică de roșii, ardei și ceapă. Pentru a pregăti zacusca pentru iarnă vei avea nevoie de vinete medii aproximativ 10 buc, în cantitate de 5 kg. Ardei gras dulce 10 buc, ceapă aproximativ 10 capete, roșii proaspete medii în cantitate de 10 buc, sare 4 linguri, zahăr-nisip 0,5 linguri și ulei vegetal 0,5 linguri. Pentru a pregăti preparatul pentru iarnă vei avea nevoie și de oțet de masă de 9% în cantitate de jumătate de lingură.

Rețetă zacuscă de vinete 5 kg. Cum trebuie să pregătești legumele pentru conservă

Pentru a pregăti zacusca spălați vinetele, tăiați capetele și tăiați fiecare legumă în sferturi pe lungime, apoi tăiați-le bețișoare de aproximativ 1 cm grosime. Este important să luați vinete tinere, deoarece acestea nu trebuie curățate. De asemenea, contează și mărimea legumelor.

De fapt, este bine să nu folosiți vinete nici prea mare și nici prea mici. Astfel, vinetele de mărime mijlocie va asigura proporțiile corecte ale ingredientelor din rețetă. Se recomandă să țineți vinetele tocate în apă cu sare timp de aproximativ 20 de minute. Apoi trebuie să scurgeți apa și să uscați legumele.

Următorul pas este pregătirea ardeiului gras. Este mai bine să luăm gogoșari de diferite culori, după care acestea trebuie curățate de semințe și tăiate în fâșii de grosime medie. Ceapa se spală și se curăță de coajă și se taie rondele întregi sau jumătăți de rondele dacă aceasta este mare.

Cum se folosesc roșiile în gătirea conservei pentru iarnă. Când se pune gustarea în borcane

Roșiile se pot folosi în două variante, acestea pot fi tăiate felii alungite sau trecute printr-o mașină de tocat carne. Acest pas rămâne după preferința gospodinei și a întregii familii.

Ulterior, puneți toate legumele într-un vas adânc pentru gătit, adăugați zahar, sare, ulei și oțet. Legumele se amestecă și se lasă să stea aproximativ o jumătate de oră pentru a forma sucul. În cazul folosirii roșiilor trecute printr-o mașină de tocat carne, trebuie să puneți imediat pe foc sucul. Când conținutul cratiței fierbe, reduceți focul și gătiți masa timp de 40 de minute, amestecând ocazional.

După rețeta de zacuscă de vinete 5 kg aranjați gustarea finită în borcane sterilizate și rulațile. După aceea, întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o pătură pentru a se răci treptat. Puteți servi un aperitiv de vinete cu carne sau pește, cu orice garnitură și, de asemenea, să îl folosiți ca sos alături de morcov la tocănițele și la gătit supe, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel