Rețeta veche de pilaf. Datează de la 1949
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube "Alina in bucatarie"
Sursa foto: captură video YouTube "Alina in bucatarie"
Dacă iubești pilaful, îți oferim o rețetă veche, din 1949. Este un fel de mâncare numai bun, în perioada aceasta călduroasă de vară.

Ingrediente

1 kg carne

600 g orez

300 g ceapă

50 g untură

sare

Cum se prepară

Se rumeneşte carnea tăiată bucăţele şi ceapa în jumătate din grăsime şi se stinge cu apă. Se fierbe înnăbuşit. Separat, orezul se pune în restul de untura, încinsă, amestecându-se la foc potrivit până devine sticlos, apoi se stinge cu apă (aproximativ 1,6 l apă), potrivit reteteistorice.ro.

La orez se adaugă şi mâncarea cu carne şi se continuă fierberea la foc mic. Spre final, când orezul este aproape fiert, se potriveşte gustul de sare şi se pune să scadă la cuptor (astfel încât orezul să absoarbă tot lichidul şi boabele să rămână fără zeamă).

BONUS: Budincă de orez, fără zahăr, rețeta

Ingrediente

1 cană de orez (preferabil orez cu bobul lung)

3 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte de migdale sau lapte de cocos pentru o variantă fără lactate)

coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional, pentru aromă, dacă nu este tratată chimic)

1 linguriță de extract de vanilie (opțional)

scorțișoară (opțional)

fructe proaspete sau uscate pentru decor și aromă (opțional)

Cum se prepară

Clătiți orezul în apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon.Într-o oală medie, combinați orezul clătit, laptele și coaja rasă de lămâie sau portocală. Puneți oala pe foc mediu și lăsați amestecul să dea în clocot. Reduceți focul la minim și acoperiți oala. Lăsați orezul să fiarbă timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când orezul este moale și a absorbit majoritatea lichidului.

Dacă folosiți, adăugați extractul de vanilie și scorțișoară pentru aromă. Amestecați bine. Îndepărtați coaja de lămâie sau portocală, dacă ați folosit-o. Transferați budinca de orez în boluri individuale sau într-un bol mare și lăsați-o să se răcească timp de 10-15 minute.

După ce s-a răcit puțin, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru cel puțin o oră sau peste noapte. Serviți budinca de orez rece, decorată cu fructe proaspete sau uscate, dacă doriți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel