Data actualizării:
Data publicării:

Rețetă tradițională de zacuscă. Aşa faci cea mai bună zacuscă de toamnă

Autor: Cătălina Burghelea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Zacuscă pe pâine
Zacuscă pe pâine

Toamna, gospodinele prepară zacuscă, o bunătate de preparat, care miroase îmbietor. 

Pentru zilele reci de toamnă, câteva felii de pâine pe care să pui zacuscă este tot ce ți-ai putut dori de la viață. 

Încearcă această rețetă de zacuscă cu ghebe, este demențială!

Zacuscă de ghebe

Ingrediente: 700 g ghebe; 500 g ceapă; 4-5 morcovi; 1 kg ardei capia; 1 kg roşii; 300 ml ulei; sare, piper; 1 linguriţă boia dulce; 1 foaie de dafin

Mod de preparare: Treceţi morcovul, ceapa şi ardeii prin robot. Tăiaţi ghebele felii. Opăriţi roşiile în apă clocotită, curăţaţi-le de coajă, apoi puneţi-le în maşina de tocat.

Într-o oală, turnaţi uleiul şi 300 ml apă. Adăugaţi ceapa şi morcovii tăiaţi felii şi lăsaţi să fiarbă până când scade toată apa, iar ceapa şi morcovii sunt moi. Puneţi şi ghebele. Amestecaţi bine şi condimentaţi cu boia dulce, foaie de dafin, sare şi piper.

Adăugaţi ardeii, iar după un sfert de oră, şi roşiile. Amestecaţi de câteva ori şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Prepararea legumelor ar trebui să dureze cam două ore, până când sucul de roşii s-a îngroşat, iar uleiul s-a ridicat la suprafaţă.

La final, puneţi zacusca de ghebe în borcanele sterilizate, înfiletaţi capacele şi băgaţi borcanele la cuptor într-un vas cu apă, timp de 20-25 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel