Rețetă simplă și rapidă pentru un gulaș ardelenesc regal. Poftă bună!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
FOTO: Giorgi Ichim, redactor-șef DC Medical
FOTO: Giorgi Ichim, redactor-șef DC Medical
Regele Charles a fost întâmpinat în România cu mâncare tradițională, nu doar cu picnic. De la serbarea câmpenească la care Majestatea Sa a participat nu a lipsit nici celebrul gulaș ardelenesc.

Iată o rețetă simplă pentru gulaș, un preparat tradițional unguresc cu carne și legume, plin de arome și foarte gustos:

Ingrediente:

500 g carne de vită (de preferat din mușchi sau din pulpă), tăiată în cuburi

2 cepe mari, tocate2 căței de usturoi, zdrobiți sau tocați mărunt

2 ardei grași (unul roșu și unul verde), tăiați cuburi2 linguri de pastă de tomate2 linguri de ulei vegetal

2 căni de supă de carne (sau apă)

1 linguriță de boia dulce

1 linguriță de boia iute (opțional, pentru cei care preferă picant)

1 frunză de dafinSare și piper după gust1 lingură de făină (opțional, pentru a îngroșa sosul)

2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor

Instrucțiuni:

2. Imagine cu... (gulas-austriac--reteta-pe-care-toti-musafirii-ti-o-vor-cere--dupa-ce-o-vor-gusta_39303100.jpg)

Încingeți uleiul într-o oală mare sau într-un ceaun, pe foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine ușor aurie.

Adăugați cărnile de vită tăiate cuburi și prăjiți-le până se rumenesc pe toate părțile.

Adăugați usturoiul, ardeii grași și pasta de tomate. Amestecați bine pentru a combina ingredientele.

Turnați supa de carne (sau apa) în oală și adăugați boiaua dulce, boiaua iute (dacă doriți) și frunza de dafin. Condimentați cu sare și piper după gust. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1-2 ore sau până când carnea este fragedă și suculentă.

Dacă doriți să îngroșați sosul, puteți amesteca făina cu puțină apă și adăugați amestecul în gulaș. Amestecați bine și lăsați să fiarbă timp de câteva minute până când sosul se îngroașă.

Îndepărtați frunza de dafin și ajustați gustul adăugând sare și piper, dacă este necesar.

Gulașul este gata să fie servit. Puteți presăra deasupra pătrunjel tocat proaspăt pentru a adăuga un plus de prospețime și culoare.

Gulașul se servește de obicei cu cartofi fierți, pâine proaspătă sau cușcuș. Este un fel de mâncare consistent și delicios, perfect pentru a fi savurat în zilele mai reci sau pentru o cină reconfortantă.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel