Ingrediente
Ingrediente pentru aluat de pizza:
350 gr făină tip 650
150 ml apă caldă
20 ml ulei de măsline
5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
2 gr sare
Ingrediente pentru sos de roșii:
500 gr roșii bine coapte
1-2 linguri de ulei de măsline
1-2 căței de usturoisare și piper
4-5 frunze de busuioc proaspăt
Ingrediente pentru topping:
300 g mozzarella Delaco
felii de roșiifrunze de busuioc
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea aluatului de pizza, care necesită un timp de dospire. Pentru reușita aluatului, dar și pentru a economisi timp, Vlăduț ne sfătuiește să pregătim aluatul de seara și să-l lăsăm la frigider până a doua zi.
Cum se prepară aluatul clasic de pizza
Într-un bol, punem drojdia cu zahărul și le amestecăm până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă călduță și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Între timp, cernem făina prin sită și o amestecăm cu sarea. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo drojdia activată. Începem să adăugăm câte puțin din apa caldă și din ulei și amestecăm intens, încorporând treptat și făina din vas. Vom obține un aluat omogen, pe care îl mai frământăm și pe masa de lucru presărată cu făină.
Îl punem înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru aproximativ 40-50 de minute.
Cum pregătim sosul de roșii pentru pizza Margherita
Punem uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugăm un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt. Îl amestecăm timp de un minut în uleiul încins, apoi adaugă roșiile decojite și tocate mărunt și frunzele de busuioc rupte sau tocate mărunt. Lăsăm sosul de roșii să fiarbă până când se reduce consistent. Potrivim gustul cu sare și piper, apoi lăsăm sosul de roșii să se răcească până când asamblăm pizza.
Cum asamblăm și coacem pizza
Pornim cuptorul la 220 de grade Celsius. Răzuim mozzarella și rupem frunze de busuioc mai mărunt.
Împărțim aluatul în două părți pe care le modelăm în forme sferice. Într-o parte de aluat Vlăduț a adăugat și puțin cărbune activ pentru un efect mai deosebit. Întindem fiecare parte de aluat în câte o foaie rotundă de diametrul formei de copt.
Peste foile de aluat întindem sosul de roșii și presărăm mozzarella răzuită pe deasupra. Adăugăm și feliile de roșii și frunze de busuioc din loc în loc. Stropim feliile de roșii cu puțin ulei de măsline pentru a nu se deshidrata în timpul procesului termic.
Dăm tăvile cu pizza Margherita la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Din ingredientele de mai sus vom obține două pizza cu diametrul de 28-30 cm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Ninge în mai multe zone din România. Imaginile zilei, cu pomii înverziți acoperiți de zăpadă, după temperaturi de peste 30°C / foto și video în articol
- Ce zic bucureștenii despre candidatura lui Cîrstoiu: O problemă cam mare pentru dânsul
- Paradoxul unei înfrângeri usturătoare a lui Cîrstoiu la PMB. Chirieac: Până la urmă nu e o catastrofă
- Avocatul Poporului, sesizat privind dificultățile de exprimare ale copiilor cărora pandemia le-a luat doi ani de școală