Rețetă simplă și delicioasă. Plăcintă cu mere
Plăcinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care o poți face rapid acasă.
Plăcinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care o poți face rapid acasă, conform allrecipes.com.
Ingrendiente:
½ cană de unt
3 linguri de făină
¼ cană apă
½ cană zahăr alb
½ cană zahăr brun
8 mere
Mod de preparare:
Pasul 1
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade F (220 de grade C). Topiți untul într-o cratiță și amestecați cu făină pentru a forma o pastă. Adăugați apă, zahăr alb și zahăr brun și puneți compoziția la fiert. Reduceți temperatura și lăsați să fiarbă.
Pasul 2
Pune o parte din aluat în tavă. Umpleți cu mere tăiate bucățele mici. Acoperiți cu aluatul rămas.
Pasul 3
Puneți compoziția 15 minute în cuptorul preîncălzit. Reduceți temperatura la 350 de grade F (175 de grade C). Lăsați-l la cuptor timp de 35-45 de minute, până când merele sunt moi.
VEZI ȘI: Desert din trei ingrediente, preparat în doar 5 minute
Un desert delicios, cu gust bogat de fructe, preparat în 5 minute, fără zahăr și fără gelatină.
Un desert delicios, cu gust bogat de fructe, preparat în 5 minute, fără zahăr și fără gelatină! Este ideal pentru persoanele, care nu vor să petreacă mult timp în bucătărie și evită deserturile grele, cu mult zahăr și multe grăsimi, conform retete-usoare.eu
INGREDIENTE:
-5-6 portocale medii (600 ml de suc de portocale);
-2-3 linguri de miere (în funcție de dulceața portocalelor);
-65 g de amidon de porumb;
-fulgi de cocos, cireșe confiate și mentă proaspătă — pentru decor.
MOD DE PREPARARE:
1.Stoarceți sucul de portocale și strecurați-l. Turnați-l într-o crăticioară cu fundul gros.
2.Adăugați mierea și amidonul de porumb. Amestecați foarte bine, folosind telul, ca să nu rămână cocoloașe.
3.Fierbeți compoziția rezultată timp de 1-1.5 minute din momentul apariției primelor bule de clocotire, amestecând în permanență. Ea trebuie să se îngroașe.
4.Transferați-o în forma unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți-o uniform.
5.Lăsați-o să se răcească timp de 10 minute, după care acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se închege pe parcursul a 2-3 ore. După ce se va răci complet, puteți să o dați la frigider.
6.Înclinați ușor forma în diferite direcții, ca să determinați desertul să se separe de pereții ei. Apoi răsturnați-l pe un tocător.
7.Tăiați-l în bucățele, oferindu-le formele și dimensiunile dorite.
8.Tăvăliți fiecare bucățică de desert prin fulgi de cocos.
9.Noi le-am decorat suplimentar cu jumătăți de cireșe confiate și frunzulițe de mentă proaspătă.
10.Serviți desertul cu multă plăcere!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News