Data publicării:

Rețetă simplă și delicioasă. Plăcintă cu mere

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Plăcinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care o poți face rapid acasă.

Plăcinta cu mere este una dintre cele mai simple, aromate, gustoase și fragede prăjituri pe care o poți face rapid acasă, conform allrecipes.com.

Ingrendiente:

½ cană de unt


3 linguri de făină


¼ cană apă


½ cană zahăr alb


½ cană zahăr brun 


8 mere 

Mod de preparare:

Pasul 1


Preîncălziți cuptorul la 425 de grade F (220 de grade C). Topiți untul într-o cratiță și amestecați cu făină pentru a forma o pastă. Adăugați apă, zahăr alb și zahăr brun și puneți compoziția la fiert. Reduceți temperatura și lăsați să fiarbă.

Pasul 2


Pune o parte din aluat în tavă. Umpleți cu mere tăiate bucățele mici. Acoperiți cu aluatul rămas. 


Pasul 3


Puneți compoziția 15 minute în cuptorul preîncălzit. Reduceți temperatura la 350 de grade F (175 de grade C). Lăsați-l la cuptor timp de 35-45 de minute, până când merele sunt moi.

 

VEZI ȘI: Desert din trei ingrediente, preparat în doar 5 minute

Un desert delicios, cu gust bogat de fructe, preparat în 5 minute, fără zahăr și fără gelatină. 

Un desert delicios, cu gust bogat de fructe, preparat în 5 minute, fără zahăr și fără gelatină! Este ideal pentru persoanele, care nu vor să petreacă mult timp în bucătărie și evită deserturile grele, cu mult zahăr și multe grăsimi, conform retete-usoare.eu

INGREDIENTE:

-5-6 portocale medii (600 ml de suc de portocale);

-2-3 linguri de miere (în funcție de dulceața portocalelor);

-65 g de amidon de porumb;

-fulgi de cocos, cireșe confiate și mentă proaspătă — pentru decor.

MOD DE PREPARARE:

1.Stoarceți sucul de portocale și strecurați-l. Turnați-l într-o crăticioară cu fundul gros.

2.Adăugați mierea și amidonul de porumb. Amestecați foarte bine, folosind telul, ca să nu rămână cocoloașe.

3.Fierbeți compoziția rezultată timp de 1-1.5 minute din momentul apariției primelor bule de clocotire, amestecând în permanență. Ea trebuie să se îngroașe.

4.Transferați-o în forma unsă cu ulei rafinat de floarea-soarelui. Răspândiți-o uniform.

5.Lăsați-o să se răcească timp de 10 minute, după care acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se închege pe parcursul a 2-3 ore. După ce se va răci complet, puteți să o dați la frigider.

6.Înclinați ușor forma în diferite direcții, ca să determinați desertul să se separe de pereții ei. Apoi răsturnați-l pe un tocător.

7.Tăiați-l în bucățele, oferindu-le formele și dimensiunile dorite.

8.Tăvăliți fiecare bucățică de desert prin fulgi de cocos.

9.Noi le-am decorat suplimentar cu jumătăți de cireșe confiate și frunzulițe de mentă proaspătă.

10.Serviți desertul cu multă plăcere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel