Rețeta unor bezele delicioase fără coacere este foarte ușor de făcut, iar rezultatul este de-a dreptul delicios, conform retete-usoare.eu.
INGREDIENTE:
Pentru o porție dublă:
– 10 g de gelatină (2 lingurițe) + 60 ml de apă;
– 220 g de zahăr tos (11 linguri) + 60 ml de apă;
– 1 pachet de zahăr vanilat (asigurați-vă că este de calitate bună);
– 2 lingurițe de suc de sfeclă roșie fiartă;
– amidon și zahăr pudră în proporții egale.
MOD DE PREPARARE:
1. Tapetați forma, în care veți pune bezeaua, cu o fâșie de hârtie de copt sau de folie alimentară. Dacă veți folosi folia alimentară, vă recomandăm să o periați cu ulei rafinat de floarea-soarelui, ca să o puteți detașa ușor de bezea.
2. Amestecați într-un pahar gelatina cu 60 ml de apă și lăsați-o să se hidrateze.
3. Adăugați zahărul și apa într-o crăticioară. Pregătiți un sirop din ele, fierbându-le la foc mic până în momentul când pe suprafața compoziției se vor forma bule spumoase.
4. De îndată ce gelatina s-a hidratat, topiți-o pe o bain-marie, având grijă să nu o clocotiți. Turnați-o cât este caldă într-un bol adânc și bateți-o cu mixerul la viteză medie, adăugând siropul treptat (în jet subțire). Apoi măriți viteza mixerului până la cea mai maximă.
5. Când compoziția a început să devină albuie la culoare, adăugați zahărul vanilat și continuați să mixați.
6. După ce ați obținut o compoziție ce prinde forma telului, transferați imediat jumătate din amestecul obținut în formă și răspândiți-l uniform cu o spatulă.
7. Încorporați sucul de sfeclă roșie fiartă cu cea de-a doua parte de amestec, apoi turnați-l deasupra primului strat și răspândiți-l uniform.
8. Acoperiți stratul superior de bezea cu o folie alimentară unsă cu puțin ulei rafinat de floarea-soarelui și puneți forma pentru 2-3 ore în frigider la rece.
9. Încorporați amidonul și zahărul pudră (în proporții egale).
10. Presărați un tocător cu jumătate din această compoziție. Răsturnați bezeaua pe el și separați-o de foaia de copt. Tăvăliți-o bine prin ingredientele uscate, ca să nu fie lipicioasă. Apoi tăiați-o în bucățele, folosind un cuțit presărat cu același amestec. După aceasta, mai treceți și bucățelele tăiate prin amidon și zahăr pudră, ca să nu se lipească între ele.
Amplasați-le pe un platou și serviți-le cu plăcere!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară