Rețetă salată de boeuf delicioasă și sănătoasă. Trucul medicului Anca Hâncu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
DC Medical
DC Medical
Gospodinele pregătesc de Crăciun și Revelion salată de boeuf. Este delicioasă, dar cum o preparăm astfel încât să nu fie o bombă calorică?

Secretul constă, printre altele, în a pune mai puțină maioneză.

În pragul sărbătorilor de iarnă, bucătăria românească se laudă cu preparatele tradiționale care aduc bucurie și gust autentic în casele noastre. Unul dintre pilonii gastronomiei festive este salata de boeuf, un aperitiv clasic care îmbină aromele bogate ale ingredientelor tradiționale într-un aranjament delicios.

Salata de boeuf este un amestec rafinat de carne de vită fiartă, cartofi, morcovi, mazăre și murături, „îmbrăcat” în maioneză. Această delicatesă rece, pe lângă gustul său inconfundabil, poartă și o încărcătură culturală și istorică, fiind nelipsită de pe mesele festive românești.

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, a spus cum putem prepara salată de boeuf.

„Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături, castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin. La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", a spus dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, la DC Medical.

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional în bucătăria românească. Este un aperitiv rece, de obicei pregătit pentru mesele festive sau ocazii speciale, cum ar fi Crăciunul sau Revelionul. Salata de boeuf are la bază carne de vită fiartă, de unde provine și numele (boeuf înseamnă vită în franceză).

Iată ingredientele tradiționale ale salatei de boeuf:

Carne de vită fiartă și tăiată cubulețe sau mărunțită.

Cartofi fierți și tăiați cubulețe.

Morcovi fierți și tăiați cubulețe.

Mazăre fiartă.

Murături (castraveți murați, mazăre murată, gogoșari, etc.) tăiate mărunt.

Măsline negre sau verzi, feliate.

Maioneză pentru a lega ingredientele.

Aceste ingrediente se amestecă cu grijă și se condimentează cu sare și piper după gust. Salata de boeuf este adesea decorată cu maioneză, măsline, ouă tăiate felii și verdețuri pentru un aspect festiv. Este apoi băgată la frigider înainte de a fi servită. Fiecare gospodărie sau regiune poate avea variante proprii ale acestei salate, dar acestea sunt elementele de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel