Rețetă rapidă. Plăcinte cu cașcaval, ouă și verdeață
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
SURSA FOTO: Pexels
SURSA FOTO: Pexels
Foarte pufoase, aromate și gustoase! Se prepară ușor și rapid!

Foarte pufoase, aromate și gustoase! Se prepară ușor și rapid, conform retete-usoare.ro.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-2 pahare de făină;

-o linguriță de zahăr;

-½ linguriță de sare;

-250 ml de chefir;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

-200 g de cașcaval.

Pentru umplutură:

-2 ouă;

-½ legătură de ceapă verde;

-2-3 fire de mărar.

Puteți să folosiți orice umplutură: șuncă, carne fiartă, ciuperci prăjite, brânză etc.

Altele: 

20 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru modelat (+ pentru prăjit).

Volumul paharului folosit este 250 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați chefirul cald și bicarbonatul de sodiu. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 10-15 minute, până când se vor transforma într-o compoziție spumoasă.

2.Puneți făina cernută, zahărul, sarea și cașcavalul dat prin răzătoarea mare într-un bol adânc. Amestecați.

3.Adăugați chefirul combinat cu bicarbonatul de sodiu în bolul cu ingredientele uscate. Inițial amestecați cu spatula, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie relativ omogen (cașcavalul ras nu permite omogenizarea completă), moale și nelipicios.

4.Pregătiți umplutura: tăiați mărunt ouăle fierte, mărarul și ceapa verde. Amestecați-le.

5.Modelați plăcintele: ungeți suprafața de lucru și aluatul cu puțin ulei. Apoi divizați-l în 8 bucățele egale. Modelați-le sub formă de biluțe.

6.Întindeți fiecare biluță de aluat sub formă de turtiță rotundă. Puneți o lingură de umplutură în mijlocul ei. Apoi lipiți-i marginile, acoperind complet umplutura și oferiți-i iarăși forma de biluță.

7.Procedați similar cu toate biluțele de aluat.

8.Acoperiți biluțele obținute cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 10 minute.

9.Apoi întindeți-le puțin cu sucitorul, până la grosimea de 1-1.5 cm.

10.Prăjiți plăcintele într-o cantitate moderată de ulei încins, pe foc moderat, sub capac, pe ambele părți, până se vor rumeni.

11.Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.

12.Lăsați-le puțin să se răcească, după care serviți-le cu multă plăcere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel