Data actualizării:
Data publicării:

Rețetă prăjitură cu mere. Un ingredient minune face diferența

Autor: Andrei Itu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Iată o rețetă delicioasă de prăjitură cu mere cu un ingredient crocant minune.

Este vorba despre prăjitura cu mere, la care adăugăm, printre alte ingrediente, și nucile!

Ingrediente:

Pentru aluat:

2 căni de făină1 cană de zahăr

1/2 cană de unt la temperatura camerei

2 ouă

1 linguriță de praf de copt

1/2 linguriță de sare

1 linguriță de esență de vanilie

Pentru umplutură:

4 mere, curățate și tăiate în felii subțiri

1 cană de nuci mărunțite

1/2 cană de zahăr brun

1 linguriță de scorțișoară

Sucul de la o jumătate de lămâie

Pentru topping:

1/2 cană de nuci mărunțite

Instrucțiuni:

Pregătirea aluatului:

Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea.Adăugați untul și mixați până la obținerea unei consistențe pufoase.Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.Adăugați esența de vanilie și continuați să amestecați până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Pregătirea umpluturii:

Într-un bol separat, amestecați merele, nucile mărunțite, zahărul brun, scorțișoara și sucul de lămâie.

Asamblarea prăjiturii:

Întindeți jumătate din aluat într-o tavă de copt unsă, formând un strat uniform. Adăugați umplutura cu mere și nuci peste aluat. Acoperiți cu restul de aluat și presărați nuci mărunțite peste stratul superior.

Coacere:

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45-55 de minute sau până când prăjitura are o crustă aurie și un miros delicios.

Servire:

Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în porții. Poftă bună! Acesta este un desert minunat și bogat. Este o rețetă perfectă pentru a impresiona la orice ocazie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel